Inhoppare och poängräddare mot Malmö FF

Inbytt i matchminut 74. Målskytt i den 76:e. Tillbaka efter skada fixade Daleho Irandust en Häcken-poäng mot Malmö FF. Mötet slutade 1–1.
– Totalt sett en bra match, säger tränaren Andreas Alm.

|

Malmö FF mot BK Häcken. Två tippade topplag – sammanförda redan i den första omgången.

Förväntningarna hängde tungt över Stadion. Vad skulle månne bliva av detta?

I matchinledningen två lag som kände på varandra. Undersökte styrkor och svagheter.

Det sprakade därmed inte överdrivet mycket.

I chansväg var Häcken närmast ett ledningsmål.

Möjligheten kom på frispark efter att Alexander Jeremejeff hade gått omkull strax utanför straffområdet. Paulinho hoppade över, Joona Toivio drog till och fick se bollen smita precis ovanför ribban. Matchminut 20 där.

Åtta minuter senare var det nära igen.

Malmö-försvaret slarvade och gav Paulinho friläge från kanten. Fjolårets skyttekung vek in och försökte placera bollen låg i det närmsta hörnet. Johan Dahlin räddade med en fotparad.

Malmö FF då?

Deras bästa chans kom via ett långt högerinlägg som nådde hela vägen över till vänsterspringaren Sören Rieks. Dansken fick dock inte tillräckligt bra träff på bollen.

0–0 i paus.

– Jag tycker att vi gjorde en bra halvlek. Vi visste att Malmö skulle storma fram de första minuterna, men vi klarade av det bra och sedan tog vi över mer och mer tycker jag, konstaterade Häckens lagkapten Rasmus Lindgren i C Mores halvtidsintervju.

Tidigt mål för Malmö FF

Nöjt där. Inte alls en kort stund senare.

Den andra halvleken var nämligen inte mer än 16 sekunder gammal när Malmö FF tog ledningen.

Arnor Traustason spelade in bollen från vänster. Marcus Antonsson dundrade fram och styrde in ledningsmålet.

Kallduscharnas kalldusch för Häcken.

– Det präglade inte matchen så mycket, men på resultattavlan kändes det hårt, säger tränaren Andreas Alm.

Det vara nära att det blev värre.

I matchminut 55 fick Malmö FF straff sedan Paulinho hade vält omkull Sören Rieks. Marcus Antonsson stegade fram – och missade.

Eller rättare sagt: Peter Abrahamsson gick rätt och räddade med en stark vänsternäve.

– Vi har en bra målvakt, konstaterar Alm.

En kort stund senare hade Malmö FF ett skott i ribban (Arnor Traustason).

Häcken skakade – men reste sig.

Tack vare inhoppande Daleho Irandust, som gjorde sina först matchminuter sedan landskampen mot Island under januariturnén den 11 januari.

Mittfältaren hade inte varit på planen i mycket mer än två minuter när han tog emot Alexander Jeremejeffs passning och placerade in 1–1.

– "Dalla" älskar de lägena, komma rättvänd mot en backlinje som faller, säger Alm.

Gulsvart jubel i matchminut 76.

Det blev inga fler mål än så.

De tippade topplagen fick alltså dela på poängen.

– Jag tycker att vi stod upp och vi får mer energi av det. Totalt sett en bra match. Jag är glad att vi har en bra målvaktstränare och ett bra målvaktspar. Annars hade det kunnat gå åt ett annat sätt i dag, summerar Andreas Alm.

Fakta: Så startade Häcken

(4-2-3-1): Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson – Alexander Faltsetas, Erik Friberg – Ahmed Yasin, Nasiru Mohammed, Paulinho – Alexander Jeremejeff.