Inget omspel i derbyt – ärendet nedlagd

Efter derbyt mellan Häcken och IFK Göteborg valde Häcken att anmäla domarteamet och konsekvensen skulle kunnat bli att matchen spelas om. Så blir inte fallet. Ärendet är nedlagt.

ANNONS
|

Derbyt mellan Häcken och IFK Göteborg slutade 2-1 till Blåvitt och efter matchen valde Häcken att anmäla domarteamet då en indirekt frispark slagits från fel plats.

– Följden av domslutet blev att vi fick en indirekt frispark i nästan död vinkel istället för 5,5 meter från mållinjen framför mål. Det var vid ställningen 0–1 och i 52:a minuten. Med domare som är noga med avståndet när bollen slås, är det en stor målchans vi går miste om, sa Andreas Alm till GP.

LÄS MER:Därför anmäler Häcken domarna efter derbyt

Den yttersta konsekvensen skulle kunna bli att matchen spelas om.

Nu har ärendet lagts ner.

– Vi har haft en dialog med Häcken som har mynnat ut att det inte längre finns någon framställan om prövning om matchresultat, säger Pierre Blomqvist på SvFF:s tävlingsenhet till Aftonbladet.

ANNONS

Att matchen skulle spelas om har dock aldrig varit Häckens tanke.

– Det finns ingen omspelstanke från vår sida, det är inte med i våra tankar. Det här är mer en markering från vår sida och jag har svårt att tro att det här skulle mynna ut i ett omspel, har Häckens sportchef Sonny Karlsson tidigare sagt till GP.

ANNONS