Inget klartecken för Svenska cupen

Fotbollförbundets plan är att kvartsfinalerna i Svenska Cupen ska spelas med start den 1 juni. Men för det krävs nya besked från Folkhälsomyndigheten – något som dröjer till början av juni, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell. Därmed tyder allt på att cupspelet får skjutas upp.

ANNONS
|

Svenska fotbollförbundet har ihärdigt uppvaktat Folkhälsomyndigheten med förhoppningen att kunna dra igång seniormatcher igen. Man har satt samman ett protokoll som ska säkerställa att matcher genomförs utan att öka smittrisken, och på fredag ska företrädare för Riksidrottsförbundet, Svenska fotbollförbundet och Folkhälsomyndigheten träffas igen.

Statsepidemiolog Anders Tegnell menar dock att inga nya besked lär ges då.

– Vi kommer att titta på det här gemensamt för alla verksamheter under sommaren, och komma tillbaka i början av juni med ett besked om det, säger han till Sportbladet.

Tegnell: "Inga separata besked"

Därmed lär inte Svenska cupens kvartsfinaler kunna genomföras med start den 1 juni, som planerat. Och att idrotten skulle få något slags godkännande att lätta på restriktionerna innan övriga samhället får det utesluter Tegnell.

ANNONS

– Det kommer inget separat besked för någon aktivitet utan vi måste vara så konsekventa vi kan vara med att ge samma typ av besked till alla, säger han.

Folkhälsomyndigheten har tidigare gett grönt ljus till matcher på ungdomsnivå, men inte för seniorfotbollen. Ett ställningstagande som alltså ser ut att stå fast åtminstone till början av juni.

Både IFK Göteborg och Häcken är klara för kvartsfinal i svenska cupen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS