Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kosovare Asllani utburen på bår.  Bild: SIMON HASTEGÅRD
Kosovare Asllani utburen på bår. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Inget allvarligt med Asllani

Kosovare Asllani fick en boll i huvudet i slutminuterna av VM-semifinalen mot Nederländerna. Hon blev sedan liggande och fick bäras ut på bår. Nu kommer lugnande besked från landslaget.
– Preliminärsvaret visar inte på någon allvarligare skada, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till SvFF:s hemsida.

Sveriges gulddrömmar krossades mot Holland. Och mitt i den desperata kvitteringsjakten åkte Kosovare Asllani på en otäck smäll. När det återstod en minut av förlängningen hoppade hon upp i en duell med en nederländsk spelare. Bollen studsade mellan deras huvuden och knockade Asllani till marken. Där blev hon liggande i flera minuter.

Läkare och spelare samlades runt 29-åringen, som såg ut att ha gjort sig riktigt illa. Efter några minuter lyfte läkarteamet över henne på en bår och blev buren av planen.

– Vi hoppas att de besked som kommer från svenska ledningen och sjukhuset kommer att vara lugnande för oss, och framför allt Kosovare Asllani, säger TV4:s kommentator Lasse Granqvist.

Senare förd till sjukhus

Efter slutsignalen uttryckte några av lagkompisarna sin oro över situationen.

– Jag tyckte det såg otäckt ut och jag vet egentligen inte vad som hände. Jag hoppas få höra positiva nyheter i omklädningsrummet, säger Sofia Jakobsson.

Nilla Fischer tar vid:

– Jag ser bara att det är en duell mellan henne och vem det nu är. Sen ser jag inte mycket mer än att läkarna kommer in och hon blir utburen. Jag hoppas bara att det är så bra som det kan vara, säger Nilla Fischer.

Efter matchen meddelade landslagets presschef Fredrik Madestam att Asllani förts till sjukhus tillsammans med landslagsläkaren Houman Ebrahimi. Senare under natten kom ett lugnande besked efter att de första testerna genomförts.

– Efter matchen har vi varit på sjukhus och utfört CT och MR. Preliminärsvaret visar inte några tecken på allvarligare skada, säger Houman Ebrahimi till förbundets officiella hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.