Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingesson hyllas med legendarmatch: ”Gör det extra ärofyllt”

Nästa vecka är det fem år sedan Klas Ingesson tragiskt gick bort.
Nu hedras han i samband med en match mellan IFK Legends och Elfsborgs dito.
– Att man spelar till Klas minne gör det hela extra ärofyllt, säger Niclas Alexandersson.

På måndag gästar IFK Göteborg Elfsborg på Borås arena. Men redan på lördag spelas en match mellan klubbarna – med lag fyllda med legendarer från de båda klubbarna. Detta för att hedra Klas Ingesson som för fem år sedan, den 29 oktober, gick bort i cancer.

En som ska vara med och spela är Niclas Alexandersson som har IFK Göteborg, Sheffield Wednesday och det svenska landslaget gemensamt med Ingesson.

– Jag var med i landslaget vid några tillfällen när han var med. Jag kände honom inte jättebra personligen men han var en kämpe – det är väl det ordet man vill använda när man tänker på honom. Att man spelar matchen till Klas minne gör det hela extra ärofyllt.

Matchen spelas i samband med att nya Rydahallen invigs i Borås. Entrén är gratis och hela överskottet från försäljningsintäkterna går till stiftelsen Hedra Klas Ingesson, vars syfte i första hand är att stödja, stimulera och belöna intressen för att utveckla Elfsborg i Ingessons anda.

– Familjen Ingesson kommer att närvara under invigningen av hallen och spelarna i såväl IF Elfsborgs som IFK Göteborgs legendlag har uttryckt att det värmer extra att spela matchen och hedra Klas tillsammans under dagen, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till IFK Göteborgs hemsida.

”Hade några duster”

Bortsett från att hedra den tidigare landslagshjälten Ingesson så ser Niclas Alexandersson fram emot att möta före detta kombattanter på planen igen. Särskilt en som han försökte värva till Blåvitts lag inför matchen – men gick bet på.

– Det är väl brorsan (Daniel, tidigare Elfsborgs- och Blåvitt-spelaren) som jag ser fram emot att möta. Vi hade några duster när vi var aktiva men det blir nog lite lugnare nu. Jag försökte locka över honom till vårt lag eftersom vi var lite kort om folk.

– Det är alltid kul att träffas och spela dessa matcherna. Sen är inte kroppen i samma skick som den var när vi träffade på varandra förr.

IFK Legends matchtrupp

Spelare: Dick Last, Niclas Alexandersson, Ulf Bång, Pontus Farnerud, Tobias Hysén, George Mourad, Robert Vilahamn, David Boo Wiklander, Jonas Lundén, Marcus Holmqvist, Robert Börve, Fredrik Gustafsson (inlånad från Kungsbacka City) och Jesper Sakko (Inlånad från Kungsbacka City).

Tränare: Håkan Sandberg, Kjell Pettersson.

Massör: Palle Davidsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.