Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Ingen hemlighet att jag vill utomlands"

Haitam Aleesami och Jakob Ankersen uppges vara på väg bort från IFK Göteborg. Sören Rieks har det varit tystare om. Men dansken är öppen med vad han vill. - Jag är sugen på en flytt, men när det blir återstår att se, säger han till GP.

Övergångsfönstret är öppet och det ryktas flitigt kring flera av IFK Göteborgs spelare. Haitam Aleesami och Jakob Ankersen är två spelare som det har snackats mycket om de senaste dagarna. 

Sören Rieks, som ifjol blev bäste målskytt för IFK Göteborg med sina tio mål, har det däremot varit mer tyst om. Som GP tidigare skrivit om så finns det dock intresse för mittfältaren. Men Blåvitts höga prislapp på 29-åringen ska ha skrämt iväg många potentiella köpare. 

– Det är många klubbar som scoutat honom. Det är i princip endast klubbar utanför Europa som i dagsläget kan betala vad Blåvitt vill ha just nu. Det återstår att se vad som händer under de närmaste veckorna, sa Rieks agent Fredrik Risp till GP häromdagen.

Och efter Blåvitts sista träning inför matchen mot Elfsborg i morgon kommenterade Rieks själv sin framtid. 

– Planen har hela tiden varit att komma utomlands igen, men när det blir återstår att se.

Men är du sugen på en flytt, eller hur känner du? 

– Jag är sugen på en flytt, och jag har ett och ett halvt år kvar på kontraktet, det är klart att någon gång måste man kanske lämna...

Har du något konkret att ta ställning till?

– Inget nytt att berätta. Det finns inte något konkret. Jag har hört att det finns lite rykten, men det finns ingenting att ta ställning till. Just nu vill jag bara passa på att njuta av att spela fotboll. 

Trots en tuff match i benen från i torsdags mot Piast Gliwicie i Europa League-kvalet säger Rieks sig vara redo att möta Elfsborg i morgon. Och han hoppas att Blåvitt ska kunna bygga vidare på den fina segersviten som laget har stått för sedan man kom tillbaka efter semestern (fyra raka segrar). 

– Det betyder alltid mycket att vinna matcher, det är det som ger oss självförtroende. När det är så som vi har det nu, då vill man spela matcher hela tiden. 

– Matchen mot polackerna var en av bästa jag tycker att vi har gjort sedan jag kom till Blåvitt, speciellt taktiskt. 

Vad krävs för att slå Elfsborg, i Borås? 

– Det krävs samma insats som i torsdags. Är vi lika effektiva som då har vi en bra chans. Vi vet att vi kommer få chanser mot Elfsborg också. Är vi täta och kompakta i defensiven och tar tillvara på våra möjligheter, då kan vi slå dem, trots att de är starka på sitt konstgräs.