Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Ingen hemlighet att jag vill stanna"

Är det sista matchen med IFK Göteborg för Elias Már Omarsson? – Det hoppas jag verkligen inte, säger coach Jörgen Lennartsson.

Den 21-årige islänningen har under lånetiden från norska Vålerenga IF fixat sex mål på tolv matcher i den blåvita tröjan. Tja, till och med Islands förbundskapten Heimir Hallgrimsson har fått upp ögonen för Omarsson – och kallat in honom till VM-kvalet mot Kroatien och träningskampen mot Malta.
– Det är en ära att få vara med i truppen. Det finns några skador bland anfallarna, så det öppnar dörrar för mig. Jag är stolt över att ha blivit vald. Och det är klart att jag hoppas att jag spelar, säger islänningen.

Han kan göra sin sista match för IFK Göteborg i säsongsavslutningen borta mot IFK Norrköping, då låneavtalet med den norska klubben går ut.
Men ... ? 
– Jag gillar Göteborg. Jag har spelat bra – har fått självförtroende här. Och jag gillar allt runtomkring. Det är ingen hemlighet att jag vill stanna.
Är det bättre här än i Vålerenga?
– Ja, det är bättre för mig. Jag har förtroende här. Det är också en skillnad i vad coacherna tänker. Det här passar mig bättre, säger Elias.
Så om du får en fet sign on-bonus så byter du?
– Det handlar inte om pengar! Särskilt inte när du är ung. Då vill du hellre spela och utvecklas. Det är det viktigaste. Jag tänker mer på det!

Under nästa vecka kommer beslutet.

– Jag ska sätta mig ner med pappa Omar och min agent och diskutera. Sedan vet jag ...

IFK Göteborgs coach Jörgen Lennartsson vet vad han vill – och det har förstås sportchef Mats Gren fått reda på.
– Det är en spelare med stor ödmjukhet, en bra lagspelare. Han jobbar hårt, springer mycket, gör många mål, tar ansvar i försvarsspelet. Han har alla egenskaper som en bra spelare ska ha! Det har varit en fröjd att jobba med Elias och jag hoppas att vi har kvar honom nästa år ...
Bara nästa år?
– Det vet man aldrig! Han ska väl också bli såld till nån stor liga från oss. Men minst nästa år, säger Lennartsson och fortsätter:
– Vi gläds åt Omarssons framgångar, det är roligt. Det är bra när vi kan hjälpa spelarna att få sådana lyft som Elias har fått hos Blåvitt ...