Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Ingen GFC-lycka mot serieledaren

Två raka matcher utan nederlag blev inte tre. GFC är tillbaka i förlorarspåret igen efter 0-2 hemma mot serieledaren Linköping.

Kopparbergs/Göteborg FC avslutade vårsäsongen som jumbo i tabellen. Men efter sommaruppehållet har Stefan Rehns lag fått bättre ordning på både spel och poängskörd. Inför mötet med Linköping hade göteborgarna lyckats spela in fyra poäng på två matcher, mot Piteå och Hammarby. Den uppåtgående trenden fick dock ett abrupt avslut när serieledaren kom på besök till Valhalla IP. 

Gästerna, med hemvändande landslagsstjärnan Kosovare Asllani från start på mittfältet, kopplade tidigt ett visst grepp om händelserna på plan – dock utan att skapa några riktigt heta målchanser inledningsvis. Men efter en kvarts spel satt ändå bollen i nät bakom Line Johansen i GFC-målet när Kristine Minde hittade rätt på en framspelning från Lina Hurtig. 
Under slutdelen av den första halvleken flyttade GFC, som för dagen saknade stjärnan Pauline Hammarlund, fram positionerna. Elin Rubensson, Annahita Zamanian och Beata Kollmats hade samtliga möjligheten att utjämna – men den rätta skärpan saknades i avslutningslägena och det var ledning för bortalaget i paus. 

Fortsatt utsatt tabelläge

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att störa tabellettan och periodvis var Linköping, som i förra omgången åkte på en oväntad förlust mot Piteå på hemmaplan, tillbakapressat av GFC. Men i stället för en kvittering kunde Lina Hurtig sätta spiken i kistan när hon i den 92:a minuten skickade in 0-2, och de 475 åskådarna på Valhalla IP fick därmed se hemmalaget lämna matchen utan poäng. 

Resultatet gör att GFC fortsatt har ett utsatt tabelläge. Efter 14 spelade omgångar placerar sig klubben som fyra från slutet, bara en poäng från nedflyttningsplats.