Emil Forsberg
Emil Forsberg Bild: PETTER ARVIDSON

Ingen Emil Forsberg mot Häcken

Emil Forsberg, 26, har ännu inte anslutit till RB Leipzigs försäsong - och kommer därmed inte till spel i det första kvalmötet med Häcken.

ANNONS

Emil Forsberg eller inte Emil Forsberg? Det har varit frågan inför Häckens första möte med RB Leipzig i den andra kvalomgång till Europa League.

Under onsdagens presskonferens inne i RB Arena gav tränaren Ralf Rangnick svaret: Inte Emil Forsberg.

Detsamma gäller Timo Werner och Yussuf Poulsen (VM-spelare för Tyskland respektive Danmark).

– De finns inte med i truppen. De kommer tillbaka till Leipzig i morgon (torsdag) och kommer köra tester då. Sedan flyger de med till vårt träningsläger, säger Ralf Rangnick.

LÄS MER:En framgångsrik - men hatad - fotbollsklubb

"Ingen har kontaktat oss"

Forsberg kom till RB Leipzig i början av 2015. Två år senare förlängde han sitt kontrakt till juni 2022. Trots det långa avtalet har 26-åringen omgärdats av flyttrykten. Får RB Leipzig behålla honom över sommaren?

ANNONS

– Han har fyra år kvar på sitt kontrakt och inga klausuler i det. Han ska vara en viktig spelare i vår trupp. Jag har inte hört något de senaste fem veckorna. Ingen har kontaktats oss. Det är bästa som kan hända. Vi vill behålla Emil, han vet om det och om inget stort dyker upp, vilket det inte har gjort de senaste fem veckorna, så ser jag inte varför det ska hända nu. För mig vore det bästa om det förblir som det är, ingen ringer och att han stannar med oss, konstaterar Rangnick.

LÄS MER:"Underdog-mentaliteten passar svenska lag - även i ett VM"

Vad säger du om Häcken som motståndare?

– Vi vet att det är ett bra lag, främst offensivt, med spelare som Paulinho, (Alhassan) Kamara, (Daleho) Irandust och vem de väljer att spela till höger, (Mervan) Celik eller (Nasiru) Mohammed. Oavsett vem så har de fyra bra spelare. För oss är det viktigt att vi försvarar bra och inte ger dem tid och utrymme att spela deras typ av fotboll. Å andra sidan måste vi skapa chanser själva och se till så att vi inte slarvar bort dem.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS