Göteborgs-Postens direktsändning av IFK Göteborgs träningsmatch på lägret i Portugal blir inte av – detta efter att klubben blivit felinformerade gällande sändningsrättigheter.
Göteborgs-Postens direktsändning av IFK Göteborgs träningsmatch på lägret i Portugal blir inte av – detta efter att klubben blivit felinformerade gällande sändningsrättigheter. Bild: CARL SANDIN

Ingen Blåvittmatch på gp.se

Tanken var att IFK Göteborgs träningsmatch i Portugal på torsdag förmiddag skulle ha direktsänts på gp.se Så blir det inte.
– Vi beklagar detta, säger Erica Berghagen, marknad- och kommunikationschef hos IFK Göteborg.

ANNONS
|

Bakgrunden handlar om vem som egentligen hade sändningsrättigheten till IFK Göteborgs träningsmatch mot ett lokalt portugisiskt lag.

IFK Göteborg och Göteborgs-Posten kom överens om att matchen skulle sändas på gp.se då klubben var övertygade om att sändningsrättigheten låg hos dem.

Så var dock inte fallet.

Den lokala arrangören var den egentliga rättighetsägaren och hade sedan tidigare sålt sändningsrättigheterna till C More som nu ska sända matchen.

– Vi har blivit felinformerade och har jobbat med att försöka hitta en lösning, men tyvärr har det inte gått att lösa. Vi beklagar detta och för GP:s läsare är det förstås jättetråkigt att det inte gick att lösa, säger Erica Berghagen.

ANNONS

Ulf Niklasson, administrativ redaktionschef på Göteborg-Posten.

– Det är väldigt tråkigt att det blir så här. Samtidigt vet jag att IFK Göteborg hade en ambition att matchen skulle visas på gp.se, vilket jag uppskattar.

Nu har IFK Göteborg och Göteborgs-Posten hittat en uppgörelse om kommande träningsmatcher som inte sänds av Discovery. När ytterligare matcher har spikats kommer mer information att finnas tillgänglig.

Oavsett matchen på torsdag 10.30, kommer GP-sporten såklart fortsätta sin rapportering från Blåvitts läger i Portugal, ända fram till dess att laget åker hem den 17 februari.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS