Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

Inga svar från Blåvitt – lägger locket på

Det var ett möte som skulle ge svar på vart IFK Göteborg är på väg. Det blev ett möte där klubben la locket på. – Vi har bestämt oss att informera internt, säger Frank Andersson till Fotbollskanalen.

Det har stormat uppe på Kamratgården ända sedan derbyt mot Häcken där det blev storförlust med 0–4 för Blåvitt. Efter det har fansen varit missnöjda med Jörgen Lennartsson, något som visade sig direkt efter derbyförlusten när de skrek efter Lennartssons avgång. Efter det så var det delar av spelartruppens tur att vara missnöjda. Då med Mats Gren. En kritik som syftade på de många utgående kontrakten till nästa säsong och att tränaren Jörgen Lennartsson ännu inte fått något nytt avtal.
GP kunde också berätta att det även har funnits missnöje mot Gren från styrelsehåll.

Sportchefen Mats Gren har varit tydlig med att han vill ha en budget för nästa säsong för att kunna börja jobbet med alla utgående kontrakt och veta vart klubben är på väg. Besked som han i en tidigare intervju med GP hade hoppats få under tisdagskvällen.
– Jag hoppas att jag vet hur det ligger till där och helst innan 30 juni. Från och med 1 juli kan spelarna med utgående kontrakt prata med vilken klubb som helst, sa han tidigare.

Under tisdagen höll IFK Göteborg ett styrelsemöte. Ett möte som enligt ordföranden Frank Andersson skulle handla om klubbens framtid – satsa eller inte satsa.
Klubbens kassör Jakob Andreasson försökte dra ner förväntningarna på styrelsemötet i förväg i ett inlägg på SvenskaFans och menade att det "var ett helt vanligt styrelsemöte".

"Först ska vi kommunicera ut det internt"

Mötet uppe på Kamratgården började 17.00 och strax efter 22.00 var styrelsen klara. Då var det ordföranden Frank Andersson som fick svara på frågorna om klubbens framtid, några andra i styrelsen fick inte uttala sig.
– Det var ett vanligt styrelsemöte som jag var med på. Sen togs resten på styrelsenivå. Det är Frank som ska kommentera det där, säger Mats Gren till GP.

Men när Frank Andersson väl skulle svara på vad som bestämdes på mötet var han fåordig.
– Det finns ingen som helst dramatik i det som vi har gjort i kväll. Vi har bestämt oss för att först och främst informera internt, sedan externt.

Vad tanken från början att ni skulle kommunicera innehållet redan i kväll?
– Vi hanterar frågan så. Nu blir det så här. 

Finns det något att berätta i morgon?
– Ja, det finns det väl.

Har det med föreningens framtida strategi att göra?
– Jaja, det är det det handlar om. Du får vänta tills i morgon.

Är du nöjd med innehållet?
– Det finns ingen dramatik i det, det är inte tio spelare ut och tio in.

När kommunicerar ni?
– I morgon på dagen. Jag vet inte exakt när.

Före lunch?
– Ja, troligen.