Inga publikincidenter - då jublar IFK

Publikfest, en poäng och inga incidenter. IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson pustade ut efter premiären mot Malmö. – Det var jätteviktigt för oss att det gick bra, säger han.

ANNONS
|

27 april 2016 är en mörk dag i IFK Göteborgs närtidshistoria. Matchen mot Malmö FF på Gamla Ullevi avbröts sedan ett knallskott kastats mot Tobias Sana, som svarade med att i vredesmod ta upp hörnflaggan och svinga iväg den mot publiken.

När det nu var dags för allsvensk premiär, mot just Malmö FF, på Ullevi, har det varit av stor vikt för klubben att evenemanget i sig går bra.

– Det var jätteviktigt för oss. Malmö-matchen hängde med nästan hela säsongen i fjol. Och inte bara medialt utan även inne hos oss i klubben. Det läggs så mycket fokus på något som är negativt istället för något positivt. Nu är det viktigt att det är lugnt på stan. Vi är hittills jättenöjda, säger Frank Andersson några minuter efter slutsignalen.

ANNONS

Hur tycker du evenemanget har gått?

– Hittills har det gått jättebra. Det ska ha varit lugnt på matchen. Vi har jobbat mycket med hur vi skulle ta emot Malmö-fansen. De kom 1000 pers i tåg och hoppade av vid Liseberg. Sedan fanns det möjlighet till käk och öl för dem utanför arenan så att de inte skulle behöva dra in till stan.

Diskuterade med flera

Beslutet att spela på Ullevi i stället för Gamla Ullevi ger IFK Göteborg åtminstone en miljon kronor i extra intäkter. Innan det blev klart att matchen skulle spelas på den större arenan stämde Blåvitts ledning av med alla inblandade parter.

– Först pratade vi med Jörgen (Lennartsson). Sporten måste vara med på en sådan här sak så att säsongen inte börjar med en konflikt mellan oss. De var jättepositiva. Sen pratade vi med supportergrupperna innan vi gick ut med det och när vi berättade om hur vi tänkte var de jättepositiva, säger han.

Publik blev sen

På grund av den stora publiktillströmningen var det delar av åskådarna som missade inledningen av matchen. Det menar Frank Andersson inte kan skyllas på IFK Göteborg.

– Där har vi gått ut jättetydligt med att man skulle vara i tid på arenan. Det är tråkigt om det har varit så men litegrann får man skylla sig själv om man kommer sent, säger han.

ANNONS

ANNONS