Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/4

Inga herrklubbar intresserade av Sundhage: "Inte en enda gång"

Hon är en av Sveriges överlägset mest meriterade tränare – men herrklubbar visar inget som helst intresse för den snart kontraktslösa Pia Sundhage. – Inte en enda gång, säger hon i podcasten Lundh.

I början av maj öppnade Pia Sundhage för en roll inom herrfotbollen när hon pratade med GP. 

– Det blir en tuff värld eftersom det oftast är så att vi kvinnor får representera kvinnor. Jag får representera kvinnor, jag får inte representera mig. Utan någon annan jämförelse så får inte Janne Andersson representera män, utan han är bara förbundskapten. När man är ny och prövar att bryta lite barriärer... om jag skulle hamna i en herrklubb och jag misslyckas kommer man säga att tjejer inte kan träna herrar. Om jag kommer lyckas kommer man säga att det bara är Sundhage som kan det, sa förbundskaptenen då och fortsatte:

– Det skulle dock förvåna mig om jag skulle fundera över ett huvudtränarjobb. Ett jobb som assisterande däremot... om jag får drömma skulle det vara en spännande variant. 

"Inte en enda gång"

Men i dagsläget ser det inte ut att vara speciellt aktuellt med en flytt över till herrfotbollen. I Lundhs podcast berättar Pia Sundhage att hon inte fått en enda förfrågan av en herrförening. 

– Inte en enda gång, säger Sundhage till podcasten och fortsätter:

– Det var en supporter som sade att han gillade när jag pratade om laganda och undrade om jag inte kunde träna hans lag.

Kan skriva analys under hösten

Sundhage är en av Sveriges mest meriterade tränare – men vad hon ska göra efter sommarens EM är fortfarande oklart. Kontraktet med förbundet gäller fram till december. 

– Jag vet faktiskt inte. Det jag själv tänkt göra är att skriva en analys av de här åren. Det tycker jag är min skyldighet att göra, och bjuda tillbaka till de som vill läsa detta, och en liten omvärldsanalys. Härom veckorna var jag i Manchester City, Eskilstuna, Lyon, Fiorentina och pratade med den tyska förbundskaptenen. Jag får så mycket information om vad som är på gång i Tyskland och Kina, till exempel, säger hon till Lundh.