Ineffektivt Häcken föll mot Fredrikstad

Ineffektiviteten fällde Häcken under årets första hemmamatch. 2–3 slutade mötet mot Fredrikstad.
– Det är stundtals bra, stundtals inte så bra, konstaterar assisterande tränare Jesper Ljung i Discovery+.

|

Det var inledningsvis en tämligen jämn batalj på Hisingen, men Häcken var laget som skulle spräcka nollan.

Det efter 19 minuter då Häcken kom på omställning. Uddenäs drev in i straffområdet från högerkanten, passade vidare bollen till Benie Traore som i sin tur spelade spelade snett inåt bakåt mot Leo Bengtsson som störtade fram och petade in 1–0-målet.

18 minuter senare var det kvitterat efter att Peter Abrahamsson missbedömt en hörna och Riki Alba nickat in bollen.

Hade Häcken haft lite mer skärpa i avsluten hade man dock gått in i pausvilan med minst ett måls ledning, men så blev inte fallet.

– Det känns som vi kan göra ett par till, sen tappar vi boll lite väl mycket. Så det är mycket fram och tillbaka, men det är väl så det ska vara på försäsongen, säger Gustav Berggren till Discovery+.

Som sig bör vid träningsmatch luftades bänken. När Häcken gick ut på plan efter pausvilan var det endast Leo Bengtsson, Even Hovland och Yannick Adjoumani som var kvar från startelvan.

Häcken matade på framåt och tio minuter in i andra halvleken Leo Bengtsson testade bössan från utkanten av straffområdet efter ett långt anfall. Men Fredrikstads målvakt Håvar Jensen styrde undan bollen med en svettig räddning.

Fredrikstad tog och utökade ledningen

Trots Häckenpress var det Fredrikstad som satte matchens andra mål. Även denna gång var det Ricky Alba som nickade in bollen – denna gången efter ett inlägg av Hadzic.

Häckens ineffektivitet fortsatte. Fredrikstad, däremot, utnyttjade sina chanser och med dryga kvarten kvar satte gästerna sitt tredje mål för matchen.

Häcken, som till stora delar hade ett juniorlag på plan under andra halvleken, hade svårt att råda bot på ineffektiviteten. Men Benie Traore fick till slut, via straff, reducera till 2–3 i matchens sista skede.

– Det ser okej ut i perioder, men det går lite långsamt. Det är väl frukten av många nya spelare och relationer som inte riktigt sitter. Så stundtals bra, stundtals inte lika bra, säger Häckens assisterande tränare Jesper Ljung till Discovery+ efter matchen.