Inbytte Celik sköt Häcken till cupfinal

Ett förlängningsdrama – en Häcken-hjälte. Mervan Celik hoppade in, sänkte Djurgården och sköt Häcken till final i Svenska cupen.
– Det är underbart, säger Celik till C More.

|

Förbi ett gruppspel, förbi en kvartsfinal mot Gais. Sedan kunde Häcken kliva ut på Tele2 Arena för semifinal i Svenska cupen mot Djurgården.

En finalbiljett låg i potten.

Det började allt annat än bra, baklängesmål redan efter en kvart.

Godswill Ekpolo välte omkull Nicklas Bärkroth, Markus Danielsson var säker när möjligheten gavs från straffpunkten. 1–0.

Häcken växte in i matchen därefter och lyckades även hitta en kvittering.

Nasiru Mohammed kunde nicka in bollen efter en rörig frisparkssituation med matchklockan på 34 minuter.

Häcken-boosten blev dock kortvarig. Bara fyra minuter senare återtog Djurgården ledningen.

Rasmus Lindgren gick bort sig, Jonathan Ring frispelade Mohamed Buya Turay som iskallt rullade bollen förbi Peter Abrahamsson.

2–1 – ett pausresultat.

– Det har inte varit lätt, det har varit tufft. Men jag tycker att vi gjorde det bra, bara små, små misstag. Vi kommer komma ut bättre in den andra halvleken, sa Nasiru Mohammed i C Mores halvtidsintervju.

Det gjorde de också.

Med en timme spelad lyckades Häcken hitta fram till en ny kvittering.

Ahmed Yasin spelade in från höger, Alexander Jeremejeff kastade sig fram och stötte in bollen till 2–2.

Det var match igen.

Halvtimmen som följde blev nervig och dramatisk.

Den första stora chansen fick Jonathan Ring framspelad av inhoppande Astrit Ajdarevic.

Rings vänsteravslut såg ut att kunna dundra in i det bortre krysset, men Peter Abrahamsson fick upp högerhanden och räddade.

Den andra stora chansen fick Aslak Fonn Vitry. Peter Abrahamsson räddade igen.

Det var 2–2 efter full tid. Förlängning därmed, två gånger 15 minuter.

"Han har gjort mål på allt"

Dramat fortsatte där.

Erik Friberg var nära att göra självmål, inhoppande Mervan Celik nickade i stolpen från nära håll och Astrit Ajdarevic avfyrade en vass frispark.

I matchminut 109 kom så målet. Inhoppande Mervan Celik stod för det, hans tionde i Svenska cupen 2018/2019.

Precis som Alexander Jeremejeff hade förutspått. Inför förlängningen sa anfallaren till C More:

– Han (Mervan Celik) är stekhet och har gjort mål på allt. Han sätter dit en nu.

Så blev det alltså.

Celik överstegsfintade utanför straffområdet innan han drog till. Skottet studsade in i mål.

2–3. Häcken i förarsätet.

Celik firade med att slita av sig tröjan och springa över hela planen.

Målet blev förlängningens enda. Häcken vann med 3–2 och är därmed klart för final i Svenska cupen. Där väntar antingen AIK eller AFC Eskilstuna. De spelar sin semifinal under söndagen.