Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Imam Jagne nära att lämna Häcken för Everton

BK Häcken är på väg att sälja Imam Jagne.
Bara detaljer återstår innan 16-åringen presenteras av Premier League-klubben Everton FC.
– Vi har haft en bra diskussion med både honom och Everton, men det är inget som är klart än, säger sportchef Sonny Karlsson.

I slutet av 2019 debuterade Imam Jagne i allsvenskan. I början av 2020 skrev den unga talangen på ett treårigt A-lagskontrakt med BK Häcken.

– Det känns jättebra, en pojkdröm som går i uppfyllelse! Att bli proffs är allas dröm. Men sedan tar det självklart inte slut här. Det här är ett kvitto på att jag gör det bra, men jag ska fortsätta utvecklas varje dag, sa Jagne då.

Nu är 16-åringen nära att ta nästa stora steg i karriären.

Bara detaljer återstår innan en flytt till Premier League-klubben Everton FC är klappad och klar, något fotbollsbloggen ungdomsfotboll.se var först med att rapportera.

– Det ligger väl en viss sanning i det, men det finns inget som är klart, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Tror du att det kommer bli klart?

– Ja, det tror jag. Vi har haft en bra diskussion med både honom och Everton, men det är inget som är klart än.

Enligt ungdomsfotboll.se ska Imam Jagnes kontrakt med Everton FC sträcka sig över tre år. Tanken är att han ska tillhöra klubbens U23-lag.

– Det har funnits intresse för honom ända sedan Gothia Cup förra året – från flera klubbar, säger Sonny Karlsson.

Men inget lika konkret som nu?

– Nej.

En av de där klubbarna som spanade in Imam Jagne under Gothia Cup i fjol var Manchester United, något GP tidigare har rapporterat om.

– Jag kom hit för att stötta mina lagkamrater mot BP. Då jiddrade en kompis med mig: "United är här för att kolla på dig". "Ja, ja ...". Jag kollade på matchen. Samtidigt stod jag och lekte med min kompis kryckor, han är skadad. Då kom en kvinna från Häcken ner och sa: "Du kan inte ha kryckorna, United tror ju att du är skadad då". Då sa jag: "Är det seriöst? Är de här på riktigt?". De sa: "Gå och hälsa på dem". Men jag stod bara kvar, tog bort kryckorna och försökte vara lugn, har Jagne berättar.

Under årets säsong har Imam Jagne mest spelat matcher med BK Häckens U19-lag. I allsvenskan har det blivit noll minuter.

LÄS MER: Scoutad av United – stormar mot allsvenskan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.