Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/2

Ilskan mot GFC – efter tränarbråket: ”De ser ned på alla”

Det var kamp på planen, men inte mindre utanför. GFC-tränaren Jörgen Ericson och Rosengårds assisterande tränare Patrick Winqvist rök ihop redan efter dryga kvarten av matchen – sedan radades heta ordväxlingar upp. Bland annat med anledning av att Göteborg offentliggjort en felaktig laguppställning inför mötet.
– Det är respektlöst, säger Patrick Winqvist.

Det gick inte att ta miste på att det var en match som betydde oerhört mycket för Göteborg FC och Rosengård.

Spelarna visade attityd direkt – och tränarna lika så.

När Stina Blackstenius åkte på en smäll i inledningen av den första halvleken flög Jörgen Ericson upp och ville ha frispark. En snabb kommentar från Rosengårdsbänken senare så var ordbråket i gång.

– Det var roligt att provocera honom. Det fungerade väldigt bra. Det är synd bara att jag fick bestraffning för det (gult kort). Han är inte så svårtrimmad. Vi kommer göra om det om vi får chansen, säger Rosengårds assisterande tränare Patrick Winqvist.

Jörgen Ericson uppskattade att det hettade till även utanför planen, trots att det fanns saker som gjorde honom rejält upprörd.

”Blir hån-grejer”

– Vissa grejer blir man riktigt förbannad på. När det blir hån-grejer, det kan jag inte köpa. Samtidigt är det sådant som händer. Vi är lika goa vänner efteråt ändå. Det blir en match i matchen där. Börjar han upp och coacha så ska jag upp och coacha, säger Jörgen Ericson.

Faktum är dock att det var en händelse redan innan matchen som gjorde att det var irriterat från start. Göteborg FC hade nämligen satt upp en felaktig startuppställning för att dribbla bort sina motståndare.

– Vi hade spelat och mörkat och hållit på. Vi satte upp en uppställning som inte stämde så de fick problem, de stängde träningen i går. Då blir det spel på bänken också, säger Jörgen Ericson.

”Respektlöst”

Den felaktiga laguppställningen var dock ingenting som Rosengård såg någon humor i.

– Jag tycker det är respektlöst mot media och folk hemma i tv-sofforna. De lurar inte oss, men de ser ned på alla andra runt omkring. De tycker att de inte förtjänar rätt service. Det är så jag ser det, säger Patrick Winqvist som inte heller uppskattade GFC-tränarnas matchcoachning.

– De skriker på allting och det får inga konsekvenser. Jag tycker det är en konstig nivå. Det är för låg nivå att skrika på varje närkamp. När man gör det och dessutom har fel så försöker man bara påverka domaren. Så upplever jag situationen rent objektivt. Samtidigt förstår jag, det är en massa SM-guld mot noll SM-guld. Det är klart de vill åt oss, säger Patrick Winqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.