Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ilskan efter GFC:s cupguld: "Fixar inte att se det"

Elin Rubensson avgjorde cupfinalen mellan GFC och Kristianstad på en straff på övertid. Efter matchen rasar Kristianstad-tränaren Elisabet Gunnarsdottir över domslutet.
– Jag tycker att de ska fundera över vilken känsla och vilka beslut man tar i den 91:a minuten i en final, säger hon.

1-1 efter 90 minuter på Valhalla. När cupfinalen mellan Göteborg FC och Kristianstad såg ut att gå till förlängning pekade domare Pernilla Larsson på straffpunkten.

Elin Rubensson klev fram och satte distinkt 2-1 och avgjorde finalen till Göteborgs fördel.

Efter matchen kom Kristianstad-tränaren Elisabet Gunnarsdottir till C Mores studio.

– Jag hoppas verkligen att det var straff. Är det inte det blir jag vansinnig, sa hon då.

Efter att ha fått se situationen som föranledde straffen, där Kristianstads Josefine Rybrink gick in i duell med GFC:s Rebecka Blomqvist, var Gunnarsdottir rasande.

– Är det där straffen? Ja, varsågod. Det där händer ju 79 gånger under matchen över hela planen, är det frispark varje gång? Nej, det är det inte. Jag tycker vi hade matchen under kontroll och jag är övertygad om att vi hade vunnit om matchen gått till förlängning. Jag är vansinnig. Jag fixar inte att se det här, säger hon till C More.

Några minuter senare, sedan Göteborg fått sin pokal och guldhattar, var tränaren mer samlad – men höll fast vid sin åsikt.

– Jag tycker att det är en otroligt billig straff. Det känns som vi hade stenkoll på matchen när det här händer. Visst, hon rör henne litegrann, men jag tycker det där händer 80 gånger i matchen. Hon (domaren Pernilla Larsson) tillåter en hård match med mycket duellspel och då är det långt ifrån en straff som ska avgöra en cupfinal.

"Tycker det är otroligt billigt"

Elisabeth Gunnarsdottir var framme och pratade med domarna om straffsituationen kort efter slutsignalen.

– Jag sa att jag tycker att de ska fundera över vilken känsla och vilka beslut man tar i den 91:a minuten i en final. Jag tycker det är en billig straff och ett konstigt beslut att ta då. Jag tycker det är axel mot hennes rygg. Hon tillåter tufft spel över hela planen. Jag tycker hon faller för billigt.

Menar du att hon filmar?

– Det är en situationen där någon rör dig i ryggen. Faller du får du kanske straff. Om det hade varit min spelare hade jag kanske velat att hon skulle göra så. Filma och filma vet jag inte om hon gör men jag tycker det är otroligt billigt.

Rebecka Blomqvist själv tyckte föga förvånande att straffen var riktig.

– Jag upplever inte att jag slänger mig. Jag ramlar och sedan vet man aldrig om domaren blåser eller inte. Känslan är att det är straff. Men det är skit samma nu, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.