Roy Keane höjer nu temperaturen inför morgondagens möte mellan Sverige och hans Irland.
Roy Keane höjer nu temperaturen inför morgondagens möte mellan Sverige och hans Irland.

Ikonens pik – mot svenska försvaret: ”Inga raketer direkt”

Drygt ett dygn kvar till Sverige går in i EM. Då passar premiärmotståndaren Irlands assisterande förbundskapten Roy Keane på att höja temperaturen – och sågar det svenska mittförsvaret. – De är inte raketer direkt, säger han.

ANNONS
|

Den stenhårde före detta Manchester United-mittfältaren Roy Keane är numer assisterande förbundskapten för Irland – Sveriges premiärmotståndare när man i morgon går in i EM-turneringen. Som att matchen mellan de båda landslaget inte kändes het nog på förhand har nu smutskastning angående vilket försvar som är segast inletts. Sverige var först ut med att påtala att irländarnas defensiv inte är den bästa. Nu replikerar Keane.

– Är du säker på att det inte var de svenska mittbackarna de pratade om? De är inte några blixtar precis de heller, säger han till bland annat Sportbladet.

Svenska landslaget har tidigare även pratat öppet om att fasta situationer är en av Irlands svagheter – och när Keane får frågan om hans landslag nu tränat in några nya varianter hugger han direkt.

ANNONS

– Och det vill du att jag ska berätta för dig? Alla lag som kommer till en sådan här turnering, oavsett vad som hänt i de avslutande vänskapsmatcherna – vi har sett Sverige – har några äss i rockärmen. Jag vet ju att Sverige har studerat oss i våra matcher.

Inför måndagens så viktiga match lagen emellan har Irland flera gånger påtalat att man inte kommer att lägga extra fokus vid Zlatan Ibrahimovic.

– Det handlar om fotbollsintelligens. Spelarna måste känna till motståndarspelarna. Om Zlatan är 20 meter från målet med bollen då måste man ju gå på honom, säger Keane.

Inför EM har den råbarkade profilen även passat på att totalsåga sitt eget lag. På en presskonferensefter 2–1-förlusten i sista träningsmatchen mot Vitryssland sa han:

– Vi vill döda några av dem, syftandes på sina egna spelare.

Matchen i morgon börjar 18.00.

ANNONS