Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Iker Casillas, 39, lägger skorna på hyllan. Arkivbild från när Real Madrid besegrade Atletico Madrid i Champions League-finalen 2014. Bild: TIMGROOTHUIS
Iker Casillas, 39, lägger skorna på hyllan. Arkivbild från när Real Madrid besegrade Atletico Madrid i Champions League-finalen 2014. Bild: TIMGROOTHUIS

Iker Casillas avslutar karriären

Iker Casillas, 39, meddelar att att han avslutar karriären.
Den spanska stjärnmålvakten gick idag ut på twitter om beskedet.
”Idag är en av de viktigaste och jobbigaste dagarna i mitt idrottsliv, det är dags att säga adjö”, skriver han i ett öppet brev.

Den spanska stjärnmålvakten Iker Casillas meddelar att han avslutar sin fotbollskarriär.

Målvakten som främst är förknippad med hans moderklubb Real Madrid, där han spelade 16 säsonger, har de senast fem åren spelat för den portugisiska storklubben FC Porto.

Sedan 2019 han har inte spelat några matcher för klubben då han drabbades av en akut hjärtinfarkt.

Under en träning med Porto våren 2019 föll Iker Casillas ihop. Målvakten fördes till sjukhus och opererades till följd av hjärtinfarkten.

LÄS MER: Casillas lugnande besked efter hjärtinfarkten

Redan månader efter hjärtproblematiken var Iker Casillas tillbaka i träning med klubben men det har inte blivit några matcher sedan dess för målvakten, som nu meddelar sitt avsked från fotbollen.

På Twitter delar Iker Casillas med sig av ett öppet brev med anledning av avslutandet av karriären.

Där står det bland annat: ”Tack till fotbollen, för att jag jag har fått ta del av allt, för en underbar sport, för att den låtit mig leva ett liv fullt av passion och känslor”.

Iker Casillas har under karriären bland annat vunnit tre Champions League-titlar, La Liga fem gånger och två EM-guld samt ett VM-guld med det spanska landslaget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.