Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Igor Krulj inte orolig över coronadrabbat AFC

Fem AFC-spelares med bekräftad smitta eller symptom, men Öis sportchef Igor Krulj är inte orolig.
– Vi har full tillit till att alla föreningar följer protokollet.

På lördagen gästas Öis av tabelljumbon AFC Eskilstuna, det enda lag i Allsvenskan och Superettan som fortfarande står kvar på noll poäng.

En inledning som har sina förklaringar.

Inför den andra omgången gick laget ut med information om att fem spelare bekräftats smittade eller uppvisat symptom i coronaviruset.

Utöver det hade man redan två skadade spelare, vilket ledde till att man endast fick med sig 14 spelare till mötet med Dalkurd.

Resultatet? 0-5.

När laget gästar Öis på lördag eftermiddag så har sjukläget börjat klarna i laget. Samtidigt så kan man undra vad andra föreningar tycker om att smittrisken i en kontaktsport med intensivt matchande och långa bortaresor.

– Vi har full tillit till att alla föreningar följer protokollet och övriga rekommendationer och restriktioner som Folkhälsomyndigheten kommunicerat ut, säger Igor Krulj, sportchef i Örgryte IS.

Protokollet som Krulj syftar på är framtaget av Svensk Elitfotboll och ligger som grund och förutsättning för att Allsvenskan och Superettan skall kunna fortgå.

– Mer än så kan vi inte göra och funderar inte så mycket mer på det.

Har någon spelare uttryckt oro över lördagen?

– Det är inget som har kommit upp på bordet. Det är som det har varit i övriga matcher, och inget specifikt eller annorlunda bara för att vi spelar mot AFC imorgon.

– Klart, det är de som vi ska möta imorgon, men samma sak gäller som för samhället i övrigt – alla måste ta sitt eget ansvar.

Krulj fortsätter med att berätta att inga särskilda åtgärder tillämpats inför matchen på Gamla Ullevi.

– Inte hänt något annorlunda. De har spelat sina tre omgångar och följer också protokollet. Alla lämnar in den dagliga hälsodeklarationen och sen är det läkarna emellan som godkänner den. Så det handlar om tillit och förtroende på den fronten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.