Igor Krulj bryter tystnaden: Slängdes under bussen

I maj fick Öis dåvarande sportchef Igor Krulj, 34, överraskande sparken.
Nu ger han för första gången sin syn på de turbulenta dagarna.
– Det var en person som inte tyckte om mig och det var herr ordförande, säger Krulj i GP:s fotbollspodd.

ANNONS
|

Igor Krulj hann vara sportchef för Örgryte IS i två och ett halvt år innan han något oväntat fick sparken våren 2022 efter fem segerlösa matcher på raken.

Öis har motiverat beslutat i olika omgångar, men Krulj har inte gett sin version.

Förrän nu.

Han gör det i GP:s fotbollspodd.

– Jag vill börja med att säga att jag tycker Öis är en jättefin förening. Jag trivdes från dag ett till sista dagen med supportrarna och laget. Sedan fanns det enskilda personer som jag inte föll i smaken, säger Igor Krulj.

Personen Igor Krulj syftar på är Öis ordförande Per Skånberg, berättar han i podden:

ANNONS

– Ordföranden förklarade i någon intervju att det handlade om att resultaten inte var okej, men jag har inte fått någon förklaring eller en enda orsak. Eller om jag gjorde något fel i mitt arbete eller betedde mig på något konstigt sätt, ingenting.

Krulj: Slängdes under bussen

Igor Krulj beskriver hur han utan förvarning blev kallad till ett möte efter en förlust mot Utsiktens BK i femte omgången.

– En förändring skulle ske. Jag tyckte att det var att slänga någon under bussen. I en förening som Öis är det inte sportchefen eller klubbchefen som gör något själv. Det är en liten förening operativt. Man måste ta nästan alla beslut tillsammans. Jag blev väldigt förvånad.

Du tycker att de slängde dig under bussen, att du blev någon form av syndabock för att det gick dåligt?

– Medvetet eller omedvetet, de fick kalla fötter dagen efter en förlust. Om det varit strategiskt hade det funnits en plan. Då hade man kunnat presentera att nu ska man göra något annat och där passar du inte in, Igor. Då hade jag lyft på handen. Det var en person som inte tyckte om Igor. Kändes det som. Och det känner jag ännu idag. Och det var herr ordförande, säger Igor Krulj.

ANNONS

Per Skånberg menar att utspelet om att han personligen ska ha haft något emot Krulj inte stämmer alls.

– Vi tycker alla om Igor som person, men det fanns ett missnöje med den sportsliga prestationen över tid och det har vi varit tydliga med. Det var inte bara jag som kände det. Det fanns ett missnöje i styrelsen och hos klubbchefen kring hur sporten hade utvecklats och de sportsliga resultaten. Den poängskörd som vi hade vid det tillfället var väldigt, väldigt skral. Det fanns inget missnöje med honom som person. Det här handlade om helt andra frågor. Både kring sportchefsfrågan och tränarfrågan så var det under en längre tid en svag sportslig prestation och vi ville därför få till en förändring.

Skånberg tycker också att saken är utagerad från föreningens håll.

– För mig blir det lite ... Det här utspelade sig under våren och var färdigkommenterat då. Vill Igor kommentera det mer är det upp till honom. För oss är det överspelat och utagerat. Precis som då önskar honom lycka till framöver.

Han säger att han själv aldrig fick någon konkret förklaring till varför han fick lämna, hur ser du på det?

– Som jag har sagt tidigare så kan inte vi kommentera dialoger med anställda i detalj, men jag kan ändå säga att det där är inte en korrekt beskrivning. Basen i beslutet handlade om sportsliga resultat över tid men också kring arbetssätt. Klubbchef och ordförande har en dialog löpande med anställda kring resultat och arbetssätt. Vi har gått vidare från den här diskussionen för längesen.

ANNONS

I podden utvecklar Igor Krulj hur han ser på Öis resultat efter att han tvingades bort i maj, Sällskapets framtid och vad han själv vill göra inom fotbollen framöver.

Dessutom ger han sin syn på övriga Göteborgslag samt pekar ut vem som vinner allsvenskan.

– Jag tror Häcken tar det. De har lett serien, de kommer inte nerifrån. De är tillräckligt bra. Det hänger mycket på offensiven, att (Alexander) Jeremejeff fortsätter göra mål. Och jag tycker att mittfältstrion, när den är som bäst, så slår den Djurgårdens mittfält, säger Igor Krulj.

ANNONS