Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

IFK vill möta Onsala: "Annars få vi börja betala tillbaka"

IFK Göteborgs klubbdirektör Mats Gren anser att Ängelholm bör ersättas, i så fall av Onsala. – Vi har redan börjat sälja biljetter och det är inte lätt att hitta en träningsmatch så här tätt inpå, säger han.

Ängelholm meddelade på onsdagen att föreningen drar sig ur Svenska cupen, där de i första omgången var lottade att möta IFK Göteborg på Bravida Arena 18 februari.

– Det är något man hade lite på känn, även om de klarade upp konkursen. Hur de skulle hinna få ihop ett lag? säger Mats Gren, som är på plats i Dubai.

På torsdagsmorgonen sammanträder Svenska Fotbolförbundets tävlingskommitté för att fatta beslut i ärendet. Ersätta Ängelholm med annan förening eller lägga matchen som WO.

Föreningarna har ingen möjlighet att påverka beslutet, men IFK Göteborg har sin linje klar.

– Det är ingen optimal situation. Nu räknar vi med att TK tar beslut om att sätta in det laget som åkte ur mot Ängelholm. Annars blir det en konstig sits för oss. Vi har släppt biljetter och det är inte lätt att hitta en träningsmatch.

Vilken klubb rör det sig om?

– Onsala.

Onsala BK spelar 2017 i division 3 sydvästra Götaland.

– Blir det inte match måste vi börja betala tillbaka. Det är alltid väldigt jobbkrävande. För oss är helt klart den bästa lösningen att Ängelholm blir ersatt, säger Mats Gren.

Ängelholm besegrade Onsala i kvalmatch till Svenska cupen med 6-0.