Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

IFK utreder återbetalning av biljettkostnader

Mycket tyder på att IFK Göteborg tilldöms en förlust med 0–3 i Malmömatchen. Men även ekonomiskt kan det bli en förlust – Blåvitt utreder nu frågan om återbetalning av biljettkostnader.

Det svenska fotbollförbundets jurist har yrkat på att resultatet i den avbrutna matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF ska bli 0–3. Juristen föreslår även att Tobias Sana slipper påföljd för att ha kastat en hörnflagga mot publiken, men hänvisning till att Sana provocerades då han fick ett knallskott kastat mot sig.

Yttrandet ska nu bemötas av klubbarna innan disciplinnämnden fattar beslut.

– Vi är inte färdigpratade där än. Vi kommer att lämna besked tidigt nästa vecka, säger IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson.

Att en Frölundaspelare rusade in på planen under spelavbrottet har blivit minst lika uppmärksammat som knallskottet. Ett tilltag som kan ge böter – både för Mats Rosseli Olsen och för arrangören IFK Göteborg. Frölundas ordförande Mats Grauers öppnar för att klubben kan komma att betala dessa böter.

– Vi kommer att ta fullt ansvar. Vi får först se om det blir några böter. Han kommer troligtvis ådömas någon form av böter själv för hans beteende. Vi får ha en dialog med spelarna som var inblandade och komma fram till ett utfall, säger Grauers.

Frank Andersson säger att han inte vill ha någon åsikt om huruvida Frölunda bör betala eventuella böter.

Men förutom böter kan den avbrutna matchen innebära andra kostnader för Blåvitt. 16 000 personer fick lämna arenan utan att ha sett klart den match de betalat för. Ett faktum som diskuterades på IFK:s styrelsemöte i torsdags.

– Vi tittar på den frågan. När det handlar om en avbruten match så finns det en mängd frågor att ta hänsyn till, och vi har börjat med de mest akuta, säger styrelsemedlemmen och juristen Olof Myhrman.

Han vill inte spekulera i om IFK Göteborg kommer att betala tillbaka biljettpengar.

– Vi får titta på de allmänna regler som finns när det gäller eventuell återbetalning. Det handlar om hur vi ska förhålla oss och därför är det en styrelsefråga som vi kommer titta närmare på under nästa vecka, säger Myhrman.