Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersunds Noah Sonko Sundberg. Bild: SIMON HASTEGÅRD
Östersunds Noah Sonko Sundberg. Bild: SIMON HASTEGÅRD

IFK uppges intresserade av Sonko Sundberg

IFK Göteborg jagar en mittback och ska enligt uppgifter till Sportbladet ha hört sig för gällande Östersunds Noah Sonko Sundberg.
– Vi förhåller oss inte till rykten, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson till tidningen.

I dagsläget ser det minst sagt skralt ut när det gäller mittbackar för IFK Göteborg. Dagens trupp innehåller egentligen bara två mittbackar med allsvensk erfarenhet i form utav Kristopher Da Graca och André Calisir. På skadelistan finns sedan tidigare talangen Rasmus Wikström.

Behovet av förstärkning på mittbackspositionen är stor med andra ord.

– Vad ska man säga? Det finns alternativ i truppen, spelare som kan spela där, unga spelare också. Det är inte så att vi står där med nio utespelare om en skulle gå sönder. Våra spelare är också tränade, de är fruktansvärt lojala och följer Poyas (Asbaghi, huvudtränare) plan. Den paniken finns inte, men det är hög prio på en mittback, berättade sportchefen Kennet Andersson för GP tidigare under veckan.

Och enligt Sportbladet kan alltså den förstärkningen finnas i krisande Östersunds FK. Närmare bestämt Noah Sonko Sundberg. Enligt uppgifter till tidningen ska IFK Göteborg ha hört sig för om den 23-årige mittbacken med ett förflutet i bland annat AIK.

Inget bud ska än ha lagts dock.

– Vi förhåller oss inte till rykten. Vi diskuterar inte rykten eller intressen. Vi uttalar oss när bläcket är på pappret, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson till Sportbladet.

LÄS MER: Sportchefen: "Kan inte lova värvningar"

LÄS MER: Mattias Balkander: Lägg pengarna på truppen – och det snabbt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.