Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

IFK-stjärnan om framtiden: "Är sugen på en flytt"

Sören Rieks är en av tio spelare med utgående kontrakt i IFK Göteborg. Den 29-årige poängsspelaren sitter i en bra sits efter en fin säsong. – Jag är sugen på en flytt, säger han.

Det blev 22 matcher i allsvenskan, 20 från start för Sören Rieks som hade en hel del skadeproblem under säsongen. Trots det blev det elva poäng, fyra mål och sju assist för dansken som dock inte kom upp till 2015 års siffror. Då blev det tio mål och tre assist för Rieks.
– Det har varit mycket upp och ner under säsongen. Jag tycker ändå att jag gjorde okej med poäng även om det blir några mindre i år. Jag var skadad en del och fick även spela anfallare vilket tog ett tag att anpassa sig till, säger Rieks och fortsätter.
– Efter ett tag anpassade jag och laget oss till varandra. Jag trivdes bra som släpande anfallare och fortsätter gärna i den rollen. Jag spelar gärna anfallare eller ytter.

Nu befinner han sig fortfarande på semester. Först den tolfte december drar IFK Göteborg igång träningen igen efter en lång och tuff säsong. En säsong där guldjakten tidigt dog ut för Blåvitt i allsvenskan. Efter uttåget ur Europa League-kvalt så gick luften ur spelarna.
– Väldigt skönt att få semester. Vi hamnade ju lite i ingenmansland när vi tappade i guldstriden. Vi var lite för långt efter och det var skönt att få åka bort och glömma allt med fotboll för en stund.
– Men det är klart att man fortfarande tänker på det ibland. Det blev ju inte som vi önskade, vi ska ju vara med och kämpa om SM-guldet som vi gjorde 2015.

Hur har semestern varit?
– Bra! Det har blivit en hel del i Danmark, jag var på Teneriffa med familjen och sen var jag i Italien med Mads Albaek och hälsade på Haitam Aleesami.
– Men det blev ganska så kort tid för han kom tillbaka från landslagsläger och då bestämde sig deras president för att de skulle på träningsläger. Men det var skönt att se honom igen.

Kontraktet med IFK Göteborg går ut efter nästa säsong. Med ett år kvar på kontraktet är hans framtid oviss. Nästa år är även sista då han har artistskatt vilket gör att han kommer att bli dyrare för IFK Göteborg att behålla.
– Jag tänker bara på att träna på och komma i bra form. Allt det där med kontrakt tänker inte jag på. Jag ser mest framemot att spela fotboll.

"Sugen på en flytt"

Men vad vill du?
– Jag har inga problem med att stanna i IFK. Jag känner mig hemma här och trivs bra. Vi är en klubb som ska slåss om guldet och supportrarna är helt fantastiska. Jag hade verkligen inte haft några problem att stanna här men jag är sugen på en flytt. Om rätt klubb dyker upp. Sådant där vet man inte.
– Det är mycket som ska stämma när man byter klubb. Sportsligt, bra för familjen och ekonomiskt. Hela paketet måste vara bra.

Något konkret krings Sören Rieks finns inte ännu, vare sig från andra klubbar eller IFK Göteborg.
– Nej, det finns lite intresse från klubbar. Klubbar som hört sig för och undrat vad han skulle kosta och då får man gissa lite. Men vi har inte hört något konkret från Blåvitt heller ännu. De kanske avvaktar lite och ser vad som händer i januari innan de tar något beslut. Sen är ju åldern ett "problem" när det gäller Sören. Klubbar tvekar på att köpa äldre spelare eftersom de inte har så högt andrahandsvärde. Men jag understryker ännu en gång att Sören trivs väldigt bra i Blåvitt och är nyfiken på vilka pusselbitar som kommer att komma på plats för klubben. Han vill väldigt gärna vinna SM-guld med klubben, säger Fredrik Risp som är agent åt Sören Rieks.