IFK-stjärnan: Har börjat prata danska så att de förstår mig

Sebastian Eriksson är tillbaka där han började förra säsongen – given på det blåvita mittfältet med tre danskar omkring sig.– Jag har börjat prata danska så att de förstår mig, säger han med ett leende.

ANNONS
|

Förra säsongen var det Gustav Svensson som bildade innermittfält i IFK Göteborg tillsammans med hemvändande Sebastian Eriksson. När dansken Mads Albaek hämtades in under sensommaren för dyra pengar förpassades Sebastian Eriksson till bänken. Nu är han återigen given på mittfältet – nu med Mads Albaek som partner.

– Vi har byggt upp ett ganska bra samspel under vintern och fått en hel del matcher tillsammans. Mads är en väldigt duktig spelare och vi förstår varandra bra, det är jag väldigt glad för. Det kändes bra i premiären också, säger Eriksson.

Vem av er ersätter Svensson?

– Det blir ganska naturligt för oss vem som faller och inte, vi är duktiga på att läsa av den andre. Det är enkelt att spela med honom.

ANNONS

Hur känns det efter premiären?

– Bra faktiskt, jag klarade mig undan de allvarligaste smällarna men det har känts bra länge nu. Jag känner mig pigg och fräsch och ar en hel försäsong bakom mig. Jag känner mig betydligt bättre nu.

Sebastian Eriksson är en av allsvenskans absolut största humörspelare – en spelare som spelar med känslorna utanpå sin matchdräkt. Fjolårssäsongen som var hans första hela säsong på flera år var stundtals tuff.

– Ja, men det känns bra nu. Jag har hittat ett bättre lugn i mitt spel och mår bättre helt enkelt. Jag känner mig mer i balans vilket är viktigt för mig. Det känns bra på mitten med Mads och de andra danskarna.

Känner du dig lite dansk nu?

– Lite, jag har börjat prata danska under matcherna så att de förstår mig.

Att möta Häcken då? Känslor?

– Att det inte är som att möta Öis eller Gais. Det är ändå ett derby och derbyn vill man aldrig förlora, speciellt inte i Blåvitt. Vi är den mest anrika klubben i stan så det svider lite extra för oss om vi förlorar. Men det ska bli grymt med första hemmamatchen.

– Vi vann alla tre matcherna förra året, vi spelar på ett sätt som passar Häcken mindre bra kanske. Vi vill vinna alla matcher mot Häcken i år igen och jag tycker vi har börjat bra. Vi höll nollan och jobbade starkt defensivt, det kommer vi behöva göra igen.

ANNONS

När bjuder du på en av dina glädjeruscher efter ett mål då?

– Jag hoppas det kommer snart, jag har ju inte kommit så långt fram i planen ännu, men det ska vi ändra på, säger Eriksson och skrattar.

ANNONS