Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

IFK:s nya mittbackspar trivs ihop: "Jätteskönt för mig"

David Boo Wiklander och Kristopher Da Graca lär få en svettig andra match tillsammans. Malmö FF har gjort flest mål i serien – och får nu tillbaka Markus Rosenberg.

Scenariot att komma in under sommaren, stabilisera en backlinje och ta en yngre kollega under sina vingar är inte nytt för David Boo Wiklander. Förra säsongen gav han Hammarbys försvar trygghet och kvalité när Bajen var ett av seriens bästa lag under hösten. Då hette mittbackskumpanen Joseph Aidoo, nu heter han Kristopher Da Graca. 

– Det är alltid skoj att se den yngre generationen ta för sig och göra det så pass bra som båda de killarna har gjort. Det är den vägen vi måste gå, att släppa fram unga killar och fostra dem. Det är alltid kul att vara med om, säger David Boo Wiklander.

"Vi växte med uppgiften"

Häcken-matchen i förra allsvenska omgången var första gången duon utgjorde mittbackspar. 

– Det kändes bra. Vi växte med uppgiften tillsammans och det gick bra. Det är roligt att spela med en så talangfull ung kille, säger David Boo Wiklander. 

Samarbetet uppskattas av båda. 

– Det är jätteskönt för mig. Han har hjälpt mig på och utanför planen. Att Alf och David båda tror på mig ger mig självförtroende, säger Kristopher 

Med den stora ålderskillnaden mittbackarna emellan blir det tydligt för alla vem som styr mest under matcherna. 

– Ju mer erfarenhet man får som spelare desto mer vill man dela med sig. Det blir tydligare roller mellan oss än med mig och Rogne, säger David Boo Wiklander. 

Malmö har seriens bästa offensiv

I dag står seriens bästa anfall på andra planhalvan. Malmö har gjort 38 mål på 20 matcher hittills i allsvenskan – åtta fler än Blåvitt och ett mer än seriens näst målfarligaste klubb Elfsborg. 

– Det gäller att vara fokuserade och inte slarva då åker man dit i sådana här matcher. Kan vi fullfölja taktiken och vara stabila där bak så ser jag inget hinder. VI har mött bra lag här på senare tid och klarat det, säger David Boo Wiklander.

Malmö får dessutom tillbaka lagkaptenen Markus Rosenberg efter dennes tre matcher långa avstängning.

– Alla spelare är skickliga i Malmö. Han är väl lite mer känd till namnet men annars så är det samma. Man kan inte släppa killarna oavsett vad de heter, säger David Boo Wiklander.