Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/30

IFK:s kaos fortsätter - föll mot Djurgården

En ynka målchans – som var en lös nick. Då är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Djurgården vann med 1–0 mot IFK Göteborg som går in i kris igen.

Mikael Boman blev en trippelarbetare i rödklädda Blåvitt den här svinkalla majkvällen. Han hade sin vanliga roll, den som target-player. Han hade en ”Hysén”-roll emellanåt, där han tog djupledslöpningar.

Och han hade en tredje: Han punktmarkerade Kim Källström.

Ingen skugga över Boman, han skötte sig utmärkt, och defensivt sett gjorde hela IFK Göteborg det. Djurgårdens segermål, där Magnus Eriksson slog en klassisk snett-inåt-bakåt-passning till inhopparen Jesper Karlström som snyggt kunde placera in 1–0-målet i 78:e minuten, borde inte ha godkänts eftersom det var offside på Magnus Eriksson – något som även Kim Källström kunde konstatera efter matchen.

– Det är inget att sticka under stolen med, det var offside, säger han till Cmore.

Problemet var att IFK Göteborg hade påfallande svårt att skapa något av värde framåt. När Boman hade fullt upp med diverse extraknäck och när startande Elias Omarsson ofta för lätt, var det enkelt att sakna Tobias Hysén.

”Tobbe” kom förvisso in, men lite försent.

Och det var Boman som hade IFK Göteborgs enda chans av värde. I 18:e minuten hade han en lös nick intill stolproten som hemmakeepern Andreas Isaksson kunde styra undan till hörna.

Sedan hände inte mycket mer på sista tredjedelen av plastgräset. Sören Rieks var helt vilsen på sin vänsterkant, mest beroende på att han inte fick några bollar alls att jobba med. Mads Albaek försökte, men var nästan lika hårt bevakad som Kim Källström.

Sett till bollinnehav och antalet skapade farligheter vann Djurgården den här matchen helt välförtjänt.

Repriser visar dock att segermålet föregicks av en klar offside på Magnus Eriksson (se klippet här ovan) och när Lennartsson fick se målet efter matchen konstaterar han att det var "minst en meter".

– Det känns såklart inte bra. Men felaktiga domslut är part of the game, så vi kan inte göra så mycket åt det.´, säger IFK-tränaren till Cmore.

Han fortsätter:

– Taktiskt sett gör vi en väldigt bra match. Vi behöver bli skarpare i våra lägen. Vi har fem, sex lägen som vi inte förvaltar, annars hade vi vunnit den här matchen. Annars tycker jag att vi spelar som vi hade bestämt.