Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Många turer kring Sabah Lawson och Kasim Prosper.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

IFK:s ghananer spelade match för Inter Allies

På söndagskvällen fanns de två blåvita nyförvärven Sabah Lawson och Kasim Prosper med i Inter Allies startuppställning i ghananska Premier League. Inga problem med det anser IFK:s sportchef Mats Gren.

Det har varit en hel del turer kring IFK Göteborgs nyförvärv från Ghana, Sabah Lawson och Kasim Prosper.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Duon har fortfarande inte genomgått den läkarundersökning som gör att alla papper definitivt kommer att bli klara. Enligt Mats Gren återstår också ett blodprov.

– Sista blodprovet är det vi väntar på tills i dag (måndag) eller i morgon. Vi gjorde det där nere i Turkiet i tisdags och de sa att det kunde ta en vecka för resultatet, säger Gren till Matchdax.se.

Under tiden papprena ska bli klara spelar duon i sin klubb Inter Allies. På söndagen fanns de båda med då laget vann med 2–0 över Medeama SC i landets Premier League.

– Tills allt är klart med papprerna så har de okej att spela där nere. Det gynnas vi av också. Det är inget problem. Lawson kommer att spela för dem hela våren eftersom han inte kan vara utan matcher och bara gå runt och vänta. Visst kan det alltid hända någon skada, men vi kom överens om att båda Lawson och Prosper får spela där tills att allt är på plats, säger Mats Gren.