Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

IFK Norrköping köper loss stjärnan från Premier League

Sead Haksabanovic har varit i IFK Norrköping på lån från Premier League-klubben West Ham. Ett låneavtal som går ut sista juni.
Nu köper klubben loss Sead Haksabanovic från West Ham.

Han var en av de mest tongivande spelarna i allsvenskan den gångna säsongen. Sead Haksabanovic har därefter varit eftertraktad från både allsvenska och utländska klubbar som varit intresserade av att köpa loss honom från sitt kontrakt med Premier League-klubben West Ham.

Nu står det klart att Haksabanovic blivit utköpt från West Ham och det är IFK Norrköping som har gjort det.

– Det är här jag trivs och det är här jag vill vara. Det är skönt att den här dagen äntligen har kommit, säger Sead Haksabanovic till IFK Norrköpings hemsida.

21-åringen som gjorde sex mål och åtta målgivande framspelningar för ”Peking” den gångna säsongen har skrivit på ett fyra år långt avtal med Norrköping.

– Det är en stor dag för oss alla att vi har klarat av den här affären, som säkerligen är den största IFK någonsin gjort. En sådan affär hade vi inte gjort om vi inte suttit med en så högkalibrig spelare, som alla såg under slutet av förra säsongen. Det är en spelare med otroliga egenskaper som kan förändra matchbilder och lösa upp knutar, och vi är inte ens nära att nå hans fulla potential ännu, säger Norrköpnings manager Jens Gustafsson till Norrköpings hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.