Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/7

IFK lugnt trots stormen: "Får vara i vår egen bubbla"

Med en vecka bakom sig som präglats av intern kritik och mycket spekulationer åker Blåvitt till huvudstaden för att sluta leden och haka på i toppen.  – Vi får vara i vår egen bubbla, säger Jörgen Lennartsson.

I onsdags briserade nyheten om att flera spelare i IFK Göteborgs trupp skulle vara missnöjda med sportchefen Mats Grens arbete. Djurgårdens Gustav Engvall, som Blåvitt ställs mot på måndagen, kritiserade öppet Grens agerande i samband med försäljningen till England. Spelarmöten och medial uppmärksamhet följde. 

Nu vill Blåvitt lägga problem bakom sig.

– Vi löser de sakerna internt, säger Mattias Bjärsmyr. 

Kan det som hänt påverka er positivt?

– Så kan det vara. Det kan man aldrig säga förrän efter matchen. Efter Häcken var det en annan form av storm och då slöt vi leden och vinner med 3–0. Så vinner vi kan vi säga det, förlorar vi kan vi inte säga det. 

Han får medhåll av tränare Jörgen Lennartsson, vars uteblivna kontraktsförlängning har varit en av punkterna som IFK Göteborg kritiserats för att inte ha löst.

– Då och då blåser det upp den här typen av stormar i Blåvitt. Men vi spelare och ledare är ganska coola inför det. Vi är professionella. Det som händer utanför får vara en sak och sen får vi vara i vår egen bubbla, Spelarna är bra på att hålla isär det där, säger han. 

"Har varit harmoni"

Efter 0–4 mot Häcken handlade kritiken om det rent prestationsmässiga. Nu har det varit ledningen i klubben som fått möta frågor. Jörgen Lennartsson menar att samma revanschlusta som fanns i truppen efter derbyt nu kanaliserats till en vilja att ta tre poäng på Tele2 arena. 

– Det finns ett otroligt sug att slå Djurgården.  Det är spelarnas och ledarnas egen drivkraft som är den primära taggtråden för oss. Ibland är det lugnt och harmoniskt vid sidan om och ibland är det stormigt. Jag tror inte det har så stor inverkan, säger Jörgen Lennartsson.

Inte heller Mattias Bjärsmyr menar att det som hänt under veckan har påverkat spelartruppen. 

– Nej, det tycker jag inte. Vi har tränat på bra. Det har varit bra fart och harmoni. Det har det alltid varit i Blåvitt och framförallt i den här gruppen, säger han.

Blåvitt trivs på Tele2

Djurgården ställer ett namnkunnigt lag på banan. Med Kim Källström och Andreas Isaksson, och eventuellt Jonas Olsson beroende på skadeläge, som grundpelare står Özkan Melkemichels bygge stadigt redan. 

– Det är klart de har formstarka spelare med individuell skicklighet. Men vi har våra funderingar kring det. Tele2 arena är en rolig arena att komma till. Det är alltid ett jädra drag därinne. Stämningen är stimulerande för oss, säger Jörgen Lennartsson.