IFK lånar ut talangen: "Bäst för hans utveckling"

Lawson Sabah har fått sparsamt med speltid i IFK Göteborg under årets säsong. Nu står det klart att mittfältaren lånas ut till Varbergs Bois. – Vi tror det är den bästa lösningen för hans fortsatta utveckling, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Förra säsongen fick talangen periodvis en hel del speltid, men i år har Lawson Sabah haft betydligt svårare att slå sig fram i den tuffa konkurrensen på det centrala mittfältet i IFK Göteborg. Ghananen har ofta funnits med i matchtruppen men har endast fått nöja sig med två inhopp i allsvenskan 2017.

Och nu står det klart att IFK Göteborg har bestämt sig för att låna ut 20-åringen till Varbergs Bois i superettan resten av säsongen.

– Vi tror det är den bästa lösningen för hans fortsatta utveckling, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.

LÄS MER: "Det skulle gynna min utveckling"

ANNONS

Varbergs Bois tränare, Jörgen Wålemark, välkomnar Sabah med öppna armar.

– För oss är det en jättespännande lösning. Med sitt kraftfulla spel tror jag att Lawson kommer att förstärka oss rejält i höst. Likaså att det kommer att utveckla honom själv ytterligare, säger han.

ANNONS