IFK kan chansa med Mahlangu i derbyt

ANNONS
|

Blödningen i ljumsken stör fortfarande May Mahlangu. Smärtan är under kontroll men sydafrikanen har inte riktigt kraften och styrkan i muskeln. Mahlangu tränade på egen hand vid sidan av laget under lördagen och kommer att göra det även på söndagens träning. Inför Norrköpingsmatchen förra helgen hade han kört för fullt i ett par dagar när han i slutet av den matchförberedande träningen fick ett bakslag.

– Testerna i sig innebär en risk, därför gillar jag inte riktigt att testa dagen före match. Nu handlar det mer om att hålla honom ljummen så han kommer in i lagom temperatur på måndag, säger Fredrik Larsson.

ANNONS

För trots att tränare Mikael Stahre inte räknar med May Mahlangu mot Häcken och planerar för en startelva utan honom, finns det fortfarande hopp för spel. Om inte från start så kanske ett inhopp.

– Det finns ju skador som är mer eller mindre förhandlingsbara. Den här är väl mer i mellanskiktet där, säger IFK:s sjukgymnast.

Efter derbyt väntar ett månadslångt matchuppehåll innan Blåvitt går in i Europa League-kvalet den 3 juli. Det blir en diskussion mellan tränare, spelare och medicinskt team innan beslut tas om Mahlangu kan vara med mot Häcken.

– Vi chansar aldrig med någon spelare men det är olika förutsättningar inför varje match. Efter den här matchen har vi ett brejk där vi har tid att ta hand om saker. Okej, då kanske man kan offra vissa saker på altaret. Så visst kan det bli lite politik i sådana saker, säger Fredrik Larsson.

May Mahlangu har imponerat under de matcher han spelat för IFK Göteborg, samtidigt har han bara startat två matcher och gjort fyra inhopp under våren.

– Vi har ju inte hunnit vänja oss vid hans kvaliteter egentligen någon gång alls, eftersom han har spelat så pass lite för oss. Det är mer att det är tråkigt att vi inte kan använda honom, säger IFK-tränaren Mikael Stahre.

ANNONS

Samtidigt har det kommit något positivt av den lucka som Mahlangus ljumskskada lämnat i startelvan.

– Uppsidan i det hela är att Joel (Allansson) har varit oerhört bra när han har kommit in och fått mycket speltid. Precis den kicken som han behövde, säger Stahre.

ANNONS