IFK Göteborgs syndabockar gör avbön

ANNONS
|

IFK Göteborg-AIK, matchminut 34: John Alvbåge stod på rätt plats men missbedömde helt Kennedy Igboananikes avslut. Och i sin andra match efter comebacken passerades han av en boll som en vanlig dag hade fallit under kategorin plockpotatis.

– Det är extremt tråkigt, jag kan bara beklaga. Man skäms. Jag har 365 dagar på mig att göra misstag och av alla dagar blir det i dag. Jag är ledsen för det.

Så lät en nedstämd Alvbåge i omklädningsrummet efter 0-2-förlusten mot AIK på Gamla Ullevi under måndagen. Han riktar ursäkten främst till Blåvitts supportrar.

– Jag kan bara beklaga, framför allt för våra fans.

ANNONS

I inledningen av den andra perioden skedde sedan incidenten som mer eller mindre ruinerade IFK:s chanser att vända matchen. Mittbacken Kjetil Waehler fick kliva av planen efter att ha fullföljt en anmärkningsvärt sen tackling på Kennedy Igboananike. 38-åringens armbåge figurerade i anfallarens ansikte mitt framför ögonen på domare Martin Hansson, som inte tvekade att dra det röda.

Och även Waehler var benägen att göra avbön efter slutsignal:

"Ingen bevisst handling fra min side,jag vil bara skydda meg själv,och tyvärr hjelper det hellre inte at anfallaren är typ 1,60 hög..Forlåt!!", skrev backveteranen på twitter på måndagskvällen.

Inlägget har fått mixade reaktioner. Många tar Waehler i försvar och menar att utvisningen var hårt dömd. Men ett stort antal riktar också skarp kritik mot mittbacken och menar att det inte är klädsamt av honom att skylla ifrån sig.

Fotnot: Kort efter att denna artikel publicerades valde Kjetil Waehler att ta bort ovan nämnda inlägg på twitter.

ANNONS