Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
GP sänder IFK Göteborgs träningsmatch i Portugal. Arkivbild.  Bild: PETTER ARVIDSON
GP sänder IFK Göteborgs träningsmatch i Portugal. Arkivbild. Bild: PETTER ARVIDSON

IFK Göteborgs match i Portugal – direkt på GP

GP-sporten direktsände IFK Göteborgs premiärmatch mot Ålborg. Nu är det klart att Blåvitts match i Portugal på torsdag också direktsänds på GP.

GP-sportens satsning på att ta ytterligare kliv i bevakningen av våra lokala lag bara fortsätter. Under försäsongen kommer GP-sporten att ha direktsänt många matcher med BK Häcken, Gais, Öis, Göteborg FC, Utsikten och Lindome.

Och IFK Göteborg.

GP-sporten visade premiärmatchen hemma mot Ålborg och nu är det också klart att matchen på träningslägret i Portugal kommer att livesändas på GP.

– För oss på GP är det självklart att vi skall lägga våra resurser på den lokala journalistiken och att ta ett ännu tydligare grepp om bevakningen av våra elitlag i fotboll ligger helt och fullt i linje med den satsning vi gör på lokal, kvalitativ journalistik, säger GP:s administrative redaktionschef Ulf Niklasson.

Erica Berghagen, marknad- och kommunikationschef hos IFK Göteborg:

– Den satsning som GP gör med ett stort team på vårt träningsläger innebär en bra service till alla som följer IFK Göteborg. Det är extra roligt att även de supportrar som inte är på plats i Portugal kan se matchen.

IFK Göteborg landar i Portugal på måndag, redan då kommer GP-sportens team med reporter Linus Petersson och fotograf Michael Erichsen att börja sin bevakning från lägret och dagligen kommer ni att kunna följa deras rapportering i GP:s olika kanaler.

IFK Göteborgs match på torsdag är mot Louletano D.C, ett lag från portugisiska tredjedivisionen, och avsparkstiden är 10.30.

Sändningen startar en kvart innan med uppsnack som kommer att ledas av GP-sportens Alexander Olausson.

– Det känns verkligen som om fotbollsintresset redan är riktigt stort och att då kunna erbjuda så här mycket livefotboll med våra elitlag känns hur bra som helst, säger Fredrik Östberg, fotbollsredaktör på GP-sporten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.