Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Jallow var en av spelarna som fick sig en törn i matchen mot Louletano. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Alexander Jallow var en av spelarna som fick sig en törn i matchen mot Louletano. Bild: MICHAEL ERICHSEN

IFK Göteborgs kritik mot fysiska spelet: ”Inte okej”

Flera av Blåvitt-spelarna fick smällar under matchen mot portugisiska Louletano. Något som fick spelare och ledare att reagera.
– Inte okej i en träningsmatch, säger Noah Alexandersson.

Det är fortsatt ingen seger på kontot för IFK Göteborg under 2020. Under torsdagen förlorade man mot porugisiska tredjeliga-laget Louletano D.C. på Estadio Algarve med 1–2.

Det var annars en match som präglades av fysiskt spel från portugiserna som smällde på som om det inte vore en träningsmatch. Ytterspringaren Emil Holm var en som fick känna på det och fick kliva av banan efter ett motlägg i mitten av första halvlek där han blev liggande och skrek i smärta.

LÄS MER: Blåvitt-spelaren skadad – vred sig i smärtor

Det var inte bara Holm som fick smällar under matchen. Det kunde också gått illa för inhopparen Alexander Jallow när han fick sig en tackling där Louletano-spelare kom satsandes med dobbarna före.

Noah Alexandersson var en av spelarna som reagerade på portugisernas hårda spel.

– De var väldigt fysiska. De smällde på rejält på ett sätt som vi inte kände oss beredda på och vi ville inte utsätta oss för något. Det kändes mer som man aktade sig. Den Alex (Jallow) får är inte okej i en träningsmatch. Men det var bara att jobba efter situationen.

”Som en chock”

Tränare Poya Asbaghi reagerade också på att Louletanos fysiska spel.

Intensiv match. Var ni beredda på det?

– Jag tror att det kom som en chock för många spelare, det smällde rejält. Vi fick Emil Holm skadad, men jag tycker att de klev in betydligt hårdare än vad man är vad vid i allsvenskan i fler situationer än så. När det blir så i en träningsmatch är det lätt hänt att spelarna nästan bli lite försiktiga. Det var många spelare som undvek att möta boll i andra halvlek vilket bidrog till ett stillastående spel.

– Jallow fick en, Giorgi (Kharaishvili) fick en andra, Sana (Tobias) en tredje. Nästan hälften av laget fick någon typ av smäll. Sedan är det såhär i de här ligorna, det smäller. Kanske kunde våra spelare ha hantera det med lite mer aggressivitet om det hade varit en tävlingsmatch. Nu blev de nästan extra försiktiga, medvetna om att den nästa tävlingsmatchen är om en vecka.

Tyckte du att det var över gränsen?

– Lite, tyckte jag. Jag tycker att man rent generellt i träningsmatcher inte brukar gå in så fult, med efterslängar och sent in i dueller, som deras spelare gjorde. Men jag vill inte säga att det var därför vi förlorade i andra halvlek.

Var det rätt att möta den här typen av motstånd?

– Det är klart att det på många sätt var en bra utmaning för oss att få träna på många saker. Första halvlek var bra och sedan hoppas jag att den andra halvleken ger oss någonting också i efterhand.

Robin Söder vill att hans lag ska ta lärdom efter en sådan här match.

– Det var helt okej. Mer fysiskt än förväntat, men vi måste anpassa oss efter det också. Vi kan inte bara ta emot heller. Där har vi något att ta med vidare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.