Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

IFK Göteborgs ekonomichef uppges sluta i protest

Det blev i veckan klart att IFK Göteborgs kassör, Jakob Andreasson, lämnar styrelsearbetet i och med årsmötet i mars.
Nu ser även ekonomichefen ut att lämna klubben – då hon inte ställer sig bakom årets budget, det uppger GT.

IFK Göteborgs kassör Jakob Andreasson lämnar styrelsearbetet, ett år i förväg, i och med årsmötet i mars. Det stod klart när klubbens valberedning i veckan presenterade sina förslag till ny styrelse efter årsmöte.

– Det är ett eget ställningstagande. Jag har motiverat det för valberedningen och berättat det för styrelsen. Mer vill jag inte säga, sa han till GP i måndags.

LÄS MER: Kassören om beslutet att lämna IFK

Nu uppger GT att även ekonomichefen Lena Mattsson, efter 20 år i klubben, lämnar IFK Göteborg då hon inte står bakom årets budget.

I ett mejl till GP skriver Markusson:

"Jag kan tycka att det är mer förvånande att Lena har orkat så länge som hon har gjort. Att arbeta som ekonomichef i IFK Göteborg är ett oerhört tufft jobb och som alla vet har det funnits toppar, dalar och andra situationer som har gjort det till en utmanande tid. Att man efter 20 år väljer att göra annat – det är hon verkligen värd."

Om klubbens budget och arbetet med ekonomin som ligger framför skriver han:

"Gällande budgeten så är det klart att det har varit en utmanande situation – precis som vi har belyst på medlemsmöten så grundar sig dagens utmaningar på historiska beslut – vilket dagens organisation behöver ta ansvar för. Precis som med vårt strategiarbete så har även budgetarbetet varit strikt faktabaserat men därmed inte sagt att det blir varken enkelt eller smärtfritt.

IFK Göteborg har fortsatt en tuff tid framför sig men alla som arbetar i klubben vet vart vi ska och hur vi ska ta oss dit.

Förändring i sig bekymrar mig inte det minsta – tvärtom så är det nyttigt för alla organisationer att gå framåt. Det som är en utmaning är att både planerade samt oplanerade händelser verkar ske inom en kort tidsperiod. Dock så har vi kontroll över händelserna och ingen slutar på dagen. En ekonomichef är oerhört viktigt för organisationen och om jag ser till styrelsen och de som sitter där så finns det flertalet som har en god ekonomisk kompetens vilket är det viktiga när man skall stödja organisationen i dess dagliga arbete."

GP har sökt Lena Mattsson för kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.