Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: SIMON HASTEGÅRD

IFK Göteborgs överklagan avslås – Kharaishvilis avstängning kvarstår

Efter två gula kort visades IFK Göteborgs Giorgi Kharaishvili ut i matchen mot Djurgården. IFK Göteborg valde att överklaga det andra gula kortet – en överklagan som Fotbollförbundets disciplinnämnd nu avslår.

I IFK Göteborgs match mot Djurgården fick Blåvitts Giorgi Kharaishvili två gula kort och visades ut. Det innebär att yttern missar måndagens möte med Helsingborg.

Kharaishvili menade efter matchen att det andra gula kortet, efter en duell med Djurgårdens Elliot Käck, kom när han halkade och IFK Göteborg valde att överklaga varningen till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd, med hopp om att få georgiern spelklar till annandagens match.

– Hela vår överklagan bygger på att vi tycker att det är uppenbart att Giorgi halkar, att han försöker bromsa in, men halkar. Förseelsen är inte alls grov. Att domare tolkar att han går upp högt med båda benen felaktigt, sa klubbdirektör Max Markusson till GP när överklagan lämnades in.

LÄS MER: Blåvitt överklagar Kharaishvilis gula kort

Nu meddelar disciplinnämnden att överklagan avslås.

"Efter att ha tagit del av handlingarna i ärendet – och med beaktande av videoklippet – så anser inte Disciplinnämnden att domarens beslut att utdela ett gult kort för satsningen är uppenbart felaktigt. Göteborgs begäran ska därför lämnas utan bifall", skriver nämnden i sitt beslut.

Av beslutet framgår att en av de sex närvarande vid disciplinnämndens ville bifalla IFK Göteborgs begäran.

Beslutet innebär att Kharaishvilis avstängning kvarstår och att han inte kommer finnas med i IFK Göteborgs trupp mot Helsingborg.

Max Markusson skriver i ett sms till GP att klubben inte kommer kommentera beslutet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.