Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Alexander Olausson
Bild: Alexander Olausson

IFK Göteborg vann futsal-DM

IFK Göteborg kan titulera sig bäst i Göteborg på futsal. Efter en svängig final mot Landvetter kunde förhandsfavoriten lyfta bucklan.
– Nu står vi här som vinnare och det är alltid skönt att vinna, säger målvakten Oskar Jareflo.

IFK Göteborg, som saknade ett antal spelare som var i Finland för landslagsuppdrag, är DM-vinnare på herrsidan. I finalen mot Landvetter, som gick under söndagen, tog man ledningen med både 1–0 och 2–1 och såg trygga ut. Men så enkelt skulle det inte gå. Landvetter IS gick både i kapp och förbi och i andra halvleken var det istället förhandsfavoriten IFK Göteborg som fick jaga i underläge. Och det gjorde Blåvitt med bravur.

LÄS MER: Se finalspelet i futsal-DM

Först kom kvitteringen signerad bara några minuter kvar. Och sedan fyllde Niklas Engberg, fint framspelad av Pascal Olsson, på ytterligare. Ett lika snabbt som vackert 3–4-mål betydde att guldet åter var i IFK Göteborgs ägo.

Det stannade där matchen ut – även om Landvetter på olika sätt försökte störa motståndet.

– Det är kul när man får mycket att göra. Ju mer man får att göra ju roligare är det. Vi har anpassat oss lite för mycket efter motståndet. Men nu står vi här som vinnare och det är alltid skönt att vinna, sa målvakten Oskar Jareflo.

IFK Göteborg tog sig till finalen via semiseger mot fjolårsvinnaren Lindome. Landvetter hade chansen till guldet sedan man slagit Öckerö IF stabilt med 2–0. Trots guldet kände målvakten Oskar Jareflo att det fanns mer att hämta ur truppen.

– Vi borde spela bättre än vad vi har gjort. Men nu har vi i alla fall vunnit. Alla här vill vinna och för oss handlar det om att skapa en vinnarkultur. Det är bra inför Svenska futsalligan också, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.