Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

IFK Göteborg värvar målvakt

IFK Göteborg förstärker målvaktsuppställningen. Ole Söderberg ansluter till klubben från den allsvenska konkurrenten Kalmar FF.

På fredagsförmiddagen meddelade IFK Göteborg att man lånar ut Tom Amos till Utsikten och kommer plocka in en ny målvakt i A-laget vid sidan av Giannis Anestis.

LÄS MER: IFK Göteborg lånar ut Tom Amos till Utsikten

Nu är den nya målvakten presenterad: Ole Söderberg, 30, som närmast kommer från Kalmar FF där kontraktet gick ut vid årsskiftet.

Söderberg är uppvuxen i Norge och i Göteborg och spelade under juniortiden för Backa IF och BK Häcken.

– Göteborg är hemma för mig och att få spela för IFK Göteborg känns riktigt bra. Jag har mött Blåvitt hur många gånger som helst genom åren och det är spännande att bli en del av gänget här nu, säger han till Blåvitts hemsida.

”Kommer komplettera vår befintliga målvaktsstyrka”

Som senior har Söderberg representerat bland annat Newcastle United, Molde, AFC Eskilstuna och Kalmar FF.

Kontraktet med Blåvitt är skrivet över säsongen 2021, med möjlighet till förlängning.

– Ole är en rutinerad målvakt som har plockat med sig många intressanta erfarenheter under sin karriär. Jag är säker på att han kommer att komplettera vår befintliga målvaktsstyrka på ett bra sätt och fortsätta utvecklas i vår miljö, säger klubbens sportchef Pontus Farnerud till hemsidan.

När GP frågar varför klubben väljer att plocka in en ny målvakt snarare än att plocka upp unge Adam Ingi Benediktsson från akademin svarar Farnerud:

”Adam kommer vara med oss mycket framöver, men vi behöver fler målvakter än bara Giannis och Adam (U21/U19). En väldigt bra lösning med Ole”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.