Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

IFK Göteborg uppges göra miljonaffär

Träningshallen Delsjöhallen används knappt alls av IFK Göteborg sedan bygget av Prioritet Serneke arena stod klart 2015. Nu uppges en försäljning till ett värde av cirka sex miljoner kronor vara nära, enligt GT.

Hallen, som ligger i närheten av Kamratgården, byggdes först 1998 – men rasade under stora snömassor 2010. En ny hall byggdes senare samma år och användes flitigt som träningshall under de första åren. Men då IFK Göteborg numera utnyttjar PSA finns inte behovet av Delsjöhallen kvar.

LÄS MER: Externt kapital har möjliggjort Blåvitt-värvningar

Samtidigt har klubben en ekonomi med stora hål. 2017 gjorde föreningen en förlust med 12,6 miljoner kronor och under det senaste året har ett stort saneringsarbete av ekonomin genomförts. Flera spelare med högre lön har lämnat klubben de senaste åren och i många fall ersatts av billigare spelare från den egna akademin.

Nu uppger GT att IFK Göteborg är överens med en köpare av Delsjöhallen. Köparen, som ännu inte är känd, ska vara beredd att betala cirka sex miljoner kronor för träningshallen.

– Ingenting är påskrivet, men det är klart och överenskommet. Vi är väldigt nöjda, säger IFK Göteborgs klubbchef Max Markusson till GT.

LÄS MER: Har sponsrat Blåvitt med 50 miljoner – berättar nu om avhoppet

Enligt tidningen förväntade sig IFK Göteborg en försäljningssumma på två-tre miljoner kronor – men ett stort intresse från flera parter har gjort att priset har stegrats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.