Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

IFK Göteborg uppges få nobben av sportchefskandidat

IFK Göteborgs jakt på ny sportchef går trögt. Nu har norrmannen Thomas Berntsen, sportchef i Sarpsborg, enligt Expressen nobbat ett erbjudande från Blåvitt.
– Det var ett svårt beslut, men timingen var inte riktigt rätt just nu, säger han till tidningen.

IFK Göteborg har varit utan permanent sportchef sedan Mats Gren fick sparken i höstas. Akademichefen Jonas Olsson klev in och axlade rollen tillfälligt fram till årsskiftet men har sedan dess lämnat titeln. Nu uppger Expressen att norrmannen Thomas Berntsen fått erbjudande om jobbet. Och tackat nej.

– Ja, det stämmer. Och det första jag vill säga om det är att jag är extremt smickrad över att få frågan. IFK Göteborg är en storklubb och en anrik förening, en av de största i Skandinavien. Jag hade en bra bild av klubben tidigare och efter samtal med Max Markusson fick jag en ännu bättre bild, säger Berntsen till tidningen.

Han fortsätter:

– Vi har haft en dialog i en månads tid och min klubb Sarpsborg har hela tiden vetat om det, det har jag varit öppen mot klubben med. Men sedan så tackade jag nej nyligen. Det var ett svårt beslut, men timingen var inte riktigt rätt just nu.

LÄS MER: Så fortgår IFK Göteborgs sportchefsjakt

Berntsen har varit framgångsrik i den norska klubben där han sålt spelare för över 100 miljoner kronor de senaste säsongerna. Sarpsborg tog sig dessutom till Europa League-gruppspel i höstas, där de stötte på bland andra Malmö FF.

LÄS MER: Jonas Olsson vill inte bli sportchef i IFK Göteborg – så går klubben vidare

Tidigare under vintern uttalade sig dansken Ole Nielsen, med ett förflutet i klubbar som Randers och Sönderjyske, om att IFK Göteborg fört samtal med honom. Men Nielsens frispråkighet i pressen fick enligt uppgifter till GP Blåvitt att dra tillbaka sitt intresse.

– De jag har träffat för eventuella tjänster i Blåvitt samt de som arbetar med mig nu vet att det finns enkla regler att följa. Jag kräver samma från alla och det är hårt jobb och fullständig lojalitet mot klubben. Med det sagt så blir det enkelt för alla att förstå att de som inte är anställda – och i någon form uttalar sig om ett eventuellt jobb – per automatik går emot det jag vill ska prägla klubben, kommenterade klubbdirektören Max Markusson då.

GP har sökt Max Markusson för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.