Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Göteborg sparkar Poya Asbaghi

Poya Asbaghis tid som huvudtränare i IFK Göteborg är över, det bekräftade klubben under torsdagens presskonferens.
– Tyvärr har inte resultaten kommit, säger Mats Engström, ordförande i IFK Göteborg.

Det har knappast gått som IFK Göteborg velat den här säsongen. Även om man lyckades vinna Svenska cupen och därmed säkrade en kvalplats till Europa League så har det gått tufft i den allsvenska serien.

Som vida känt har klubben haft svårt att plocka trepoängare och på sina 18 matcher den här säsongen har endast två varit segrar. Vilket placerar laget i en tuff bottenstrid.

Nu väljer klubben att agera. Under torsdagens presskonferens meddelade klubbens ordförande Mats Engström att man väljer att sparka Poya Asbagh som huvudtränare för klubben.

LÄS MER: Ansvaret för misslyckandet vilar tungt på klubbledningen

– Efter senaste matchen mot Mjällby återsamlades vi igen och diskuterade vilka alternativ vi har, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson och lämnar över ordet till Mats Engström.

– Efter ytterligare diskussioner har vi bestämt att IFK Göteborg entledigar Poya Asbaghi från sin tjänst, säger Mats Engström och fortsätter:

– Tyvärr har inte resultaten kommit, och tidpunkten har kommit då vi måste agera. Jag vill personligen tacka Poya för hans extrema professionalism, och underbara personlighet. Beslutet att entlediga Poya är ett beslut som är taget med tungt hjärta, men det är ett beslut vi är tvungna att ta här och nu.

LÄS MER: Kennet Andersson uppges lämna IFK Göteborg

Spelarna fick besked genom lagkaptenen

Max Markusson ger också en bakgrund till varför beslutet är taget.

– I takt med de uteblivna resultaten i allsvenskan har sportrådets arbete intensifierats. Vi vann svenska cupen men ändå hackar vi i allsvenskan. Vi tar inte tillräckligt många poäng och framförallt vinner vi inte tillräckligt många matcher.

Spelartruppen fick reda på beslutet under morgonen. Pontus (Farnerud, Sportchef reds. anm) meddelade lagkaptenen Robin Söder som i sin tur gav beskedet till resten av truppen.

LÄS MER: Max Markusson kommenterar jakten på ny huvudtränare

Under presskonferensen presenterades ingen ny tränare. I övrigt är klubben fåordig kring vem som kommer ha huvudansvaret.

– Spelarna är lediga nu och vi kommer ha en intern lösning på plats när de är tillbaka, säger Max Markusson.

LÄS MER: Poya Asbaghi om beskedet från IFK Göteborg

Klubbdirektören berättar också att ekonomin inte är någonting föreningen tar i beaktning under rekryteringsprocessen.

– Ekonomin spelar inte någon roll i vem som ska vara huvudtränare. Vi får se var vi hamnar i den här processen. Vi har ett ekonomiskt ramverk att utgå ifrån.

LÄS MER: Lagkapten Söder: ”Han har förändrat min syn på fotboll”

Se presskonferensen i efterhand högst upp i artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.