IFK Göteborg säljer Calle Johansson till Holstein Kiel

Det blir ingen återkomst till IFK Göteborg efter lånet till Randers.
Mittbacken säljs till 2.Bundesliga-klubben Holstein Kiel.

ANNONS
|

Tidigare i veckan stod det klart att IFK Göteborgs mittback Calle Johansson, 28, inte blir kvar i danska Randers, där han varit på lån sedan i vintras.

men det blir ingen återkomst till Göteborg.

Nu meddelar Blåvitt att Johansson säljs till den tyska 2.Bundesliga-klubben Holstein Kiel.

– Det har funnits en del intressenter och Calle lockas av att fortsätta sin karriär utomlands. Samtidigt har vi fått övergångsbud som är i linje med vår värdering, säger Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg till klubbens hemsida.

Kom till Blåvitt 2021

Calle Johansson kom till IFK Göteborg från Falkenberg inför säsongen 2021 och är sedan i vintras utlånad till danska Randers. Han spelade 65 A-lagsmatcher för Blåvitt.

ANNONS

– Jag har trivts enormt bra i Göteborg som stad och i Blåvitt. Den blåvita publiken är helt fantastisk och jag kommer sakna att kliva ut på ett fullsatt Gamla Ullevi till Snart skiner Poseidon. Jag skulle vilja tacka alla i och runt föreningen för de här åren tillsammans. Göteborg kommer alltid kännas som hemma för mig och jag hoppas att vi ses igen, säger han till klubbens hemsida.

Holstein Kiel ligger just nu nia i 2.Bundesliga.

LÄS MER:Calle Johansson återvänder till IFK Göteborg i sommar

LÄS MER:Sebastian Hausner redo ta ansvar: ”Backar inte för någon”

LÄS MER:Det ska Blåvitts nyförvärv bidra med – enligt Berg, Wendt och Svensson

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS