Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kennet Andersson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

IFK Göteborg presenterar sportchefsduo

Kennet Andersson blir permanent sportchef och Pontus Farnerud får en roll som assisterande sportchef. Det meddelar IFK Göteborg nu.
– En utmaning jag är redo för, säger Kennet Andersson i ett pressmeddelande.

Ända sedan Mats Gren fick sparken i oktober förra året har IFK Göteborg letat efter en ny sportchef.

Akademichef Jonas Olsson har haft rollen tillfälligt, så också styrelseledamot Kennet Andersson.

Nu har dock klubben presenterat en permanent lösning.

Den innefattar Kennet Andersson som sportchef och Pontus Farnerud som assisterande. Båda tillträder sina tjänster den 3 juni.

– Det är bra att vi har varit noggranna under den här perioden för att tydliggöra vilka behov klubben har framöver. Att valet till slut föll på Kennet och Pontus i kombination är en konsekvens av det arbete som gjorts och även en lösning som vi tror att klubben på lång sikt mår bra utav, säger klubbdirektör Max Markusson i ett pressmeddelande.

Kennet Andersson:

– Inledningsvis vill jag, med tyngd, poängtera att det här inte alls var vad jag tänkt mig då jag gick in för att hjälpa till med den sportsliga verksamheten i egenskap av operativ styrelseledamot. Men med nyvunnen insikt om vad rollen egentligen innebär, så har jag tänkt om. Jag gillar verkligen vad jag ser på Kamratgården på alla plan. Då frågan kom kändes det som en utmaning jag är redo för och i en väldigt spännande ny fas för IFK Göteborg.

Pontus Farnerud, som ryktats återvända till klubben under en längre tid, är nu klar som assisterande sportchef till Kennet Andersson.. Bild: DANIEL STILLER

För Pontus Farnerud innebär det här comeback i IFK Göteborg. Han tillhörde klubben som spelare 2012-2013.

– Jag är glad och tacksam att jag fått förtroendet. Jag känner mig väldigt trygg i att jobba nära både A-truppen med Poya och ledarstaben, akademin med Jonas Olsson och inte minst Max och Kennet. Vi har haft väldigt bra dialog under en tid och en samsyn vad gäller ambitioner och visioner för klubben. Jag vet hur mycket IFK betyder för så många människor och jag kommer göra allt jag kan för att fortsätta det påbörjade arbetet med att utveckla IFK Göteborg och uppnå klubbens målsättningar, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.