Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: GP

IFK Göteborg och Gais flyttar hemmapremiärerna

Det är redan klart att Öis tvingas flytta sin hemmapremiär för att gräset på Gamla Ullevi inte är redo för spel. Nu måste IFK Göteborg och Gais göra samma sak.
– Men vi flyttar inte till Ullevi utan Bravida arena, säger Gais klubbchef Erik Bergkvist.

Gräset på Gamla Ullevi är inte redo för spel då renoveringen av hybridgräset dragit ut på tiden. Örgryte har redan lämnat besked att de flyttar sin hemmapremiär mot Norrby till Ullevi.

LÄS MER: Örgryte flyttar hemmapremiären

Nu meddelar IFK Göteborg att inte heller de kommer spela sin hemmapremiär på Gamla Ullevis hybridgräs. Matchen mot Elfsborg det 7 april kommer istället spelas på Ullevi.

– Gräsmattan på Gamla Ullevi är på rätt väg men för att den ska hålla hela säsongen är det viktigt att den får rota sig ett par veckor till. Vi beklagar så klart flytten men tror att denna lösning är bäst på lång sikt, säger Anders Albertsson, evenemangschef på Got Event till IFK Göteborgs hemsida.

– Tråkigt, men tyvärr utanför vår kontroll, säger klubbdirektör Max Markusson till GP och fortsätter:

– Det känns som att det är mycket som går emot oss nu så vi hoppas givetvis på stor uppslutning till Ullevi på hemmapremiären. Det hjälper laget, det hjälper klubben och framförallt viktigt för starten av säsongen.

LÄS MER: Got event om flyttarna från Gamla Ullevi

Även Gais flyttar

Också Gais, som har hemmapremiär mot Öster den 5 april, kommer att flytta från Gamla Ullevi.

– Det är olyckligt att vi inte har fått ordning på mattan. Jag är av uppfattningen av att alla har gjort sitt bästa för att det ska lösa sig, men nu är det som det är och då får vi göra det bästa av situationen och anpassa oss, säger klubbchef Erik Bergkvist till GP.

KRÖNIKA: "Jag tycker inte det håller som förklaring"

Gais gör dock inte som Öis och Blåvitt och flyttar till Ullevi utan väljer i stället att spela sin första hemmamatch på Bravida arena.

– Vår flytt blir inte till Ullevi utan till Bravida arena. Vi kommer inom kort informera vår publik om den här flytten och vilka förutsättningar som finns. Det kommunicerar vi på vår hemsida.

Hur kommer det sig att ni väljer den flytten?

– I en perfekt värld hade vi spelat på naturgräs på Bravida arena, men det är det inte. Men att spela på Ullevi skulle inte ge den inramningen som vi vill ha på en premiär. Efter diskussioner med vår sportsliga ledning, Bosko Orovic och Patrik Ingelsten, så har vi valt att spela på Bravida arena. Vi tror att vi ska kunna göra en bra sportslig prestation där men också skapa ett bra evenemang.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.