Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

IFK Göteborg nära att värva Marek Hamsik

IFK Göteborg kan bjuda på en otrolig transferbomb.
Enligt Sportexpressen är klubben nära att värva tidigare Napoli-stjärnan Marek Hamsik, uppgifter som även GP tagit del av. Den tidigare IFK-spelaren Sam Larsson ska ha haft en roll i att övergången blivit aktuell och Hamsik väntas flyga till Sverige inom kort.

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud har av allt att döma legat i den senaste tiden.

I veckan rapporterade Sportbladet att klubben gjort klart med stjärnduon Marcus Berg och Oscar Wendt som ska ansluta till sommaren.

En stor nyhet, men inte helt oväntad. GP kunde redan i januari avslöja att IFK Göteborg givit Marcus Berg ett kontraktsförslag.

Hamsik uppges klar för IFK Göteborg

Nu ser Farnerud ut att ha löst en transferbomb som få, om någon, såg komma.

LÄS MER: IFK Göteborg jublar över Aieshs förändring: ”Visat en helt annan vilja”

Enligt uppgifter till GP är nämligen storstjärnan Marek Hamsik nära en övergång till klubben, vilket Sportexpressen var först med att rapportera.

Parterna är muntligt överens om ett kontrakt och den slovakiske mittfältaren, som gjort över 400 matcher för Napoli, kommer flygas till Sverige inom kort.

Enligt GP:s uppgifter rör det sig om ett korttidskontrakt som sträcker sig fram till EM-slutspelet i sommar. Ett kontrakt som inte ska vara särskilt kostsamt för IFK Göteborg. Enligt uppgifter till GP den tidigare Blåvittspelaren Sam Larsson en nyckelperson kring övergången.

Larsson tillhör den kinesiska klubben Dalian Profsessional och ska ha haft en roll i att Marek Hamsik och IFK Göteborg började att diskutera ett avtal.

Sam Larsson, som tränade med IFK Göteborg under fredagen, ville inte uttala sig.

Skulle återvända till Slovakien

Hamsik bröt nyligen sitt kontrakt med den kinesiska klubben Dalian Professional.

Då hade han planer att återvända på ett tremånaderskontrakt till Slovakien och Slovan Bratislava, klubben där hans framgångsrika karriär inleddes.

Men övergången sprack på grund av att transferfönstret i Slovakien är stängt. Det ska ha öppnat dörren för en övergång till allsvenskan och IFK Göteborg.

På sin hemsida bekräftar Slovan Bratislava att man träffat Marek Hamsik och förhandlat om en återkomst man att parterna inte lyckats komma överens.

När GP pratar med IFK Göteborgs sportchef, Pontus Farnerud, efter fredagens träning är det locket på som gäller.

– Inga kommentarer, säger han.

Enligt den italienska journalisten, Fabrizio Romano, ska Marek Hamsik landa i Göteborg under måndagen och skriva på ett kontrakt fram till slutet av säsongen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.