Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

IFK Göteborg nära att värva Carl Starfelt

De har redan tappat Mattias Bjärsmyr och snart kan Thomas Rogne försvinna. Men nu är IFK Göteborg nära att värva en ny försvarare. Klubben är ute efter Brommapojkarnas Carl Starfelt. – Det är en av många som vi tittar på, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till GP.

IFK Göteborgs före detta lagkapten och försvarsklippa Mattias Bjärsmyr skrev i dag på för den turkiska klubben Sivasspor. Mittbackskollegan Thomas Rogne har även han ryktats vara på väg bort från klubben, vilket gjort att klubben letat efter nya försvarsspelare. De har redan gjort klart med Kristopher Da Graca, göteborgare och tidigare ungdomsproffs i Arsenal, och Sam Adekugbe, kanadensare med ett förflutet i brittiska Brighton, och nu kan nästa back vara på väg.

Carl Starfelt på väg in

Expressen skriver att klubben jagar Brommapojkarnas 22-årige försvarare Carl Starfelt, som sitter på ett utgående kontrakt och kan skriva på för en ny klubb redan i sommar för att sedan lämna efter säsongen.

– Det är en av många som vi tittar på, något mer än så kan jag inte säga i dagsläget säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till GP.

Men ni är ute efter att förstärka truppen?

– Hur vi kommer att göra nu i det här skedet är inte riktigt klart. Men när det gäller svenska spelare som är duktiga så är vi så klart intresserade. Men vi ska ha en diskussion i helgen för att titta hur vi ska gå vidare.

Rognes beslut kan avgöra

Huruvida Starfelt blir klar eller inte kan också bero på vad Thomas Rogne bestämmer sig för att göra, säger Mats Gren:

– Sen vet vi inte riktigt vad som händer med Tomas (Rogne). Men mittback är en position vi är ute och tittar på.

Under sommaren har IFK Göteborg förutom Da Graca och Adekugbe också också lånat den 21-årige norrmannen Vajebah Sakor från Juventus.