Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

IFK Göteborg lyfter upp talanger till A-laget

IFK Göteborg förstärker A-truppen.
Talangerna Alfon Nygaard och Lucas Kåhed flyttas upp från akademin, det skriver klubben på sin hemsida.

I mars belönades akademispelare Oscar Vilhelmsson med A-lagskontrakt och anfallaren har slagit igenom stort på slutet. I somras var det Filip Ambroz tur att få ges samma möjlighet.

Nu satsar IFK Göteborg på att flytta upp ytterligare spelare från akademin till seniortruppen.

LÄS MER: Förklaringen bakom IFK Göteborgs stora lyft

Båda de offensiva spelarna Alfons Nygaard och Lucas Kåhed har skrivit på varsitt kontrakt över 2022, det skriver Blåvitt på sin hemsida.

– Vi har en tydlig ambition när det gäller spelare som lyfts upp och som också spelar i vårt A-lag. De ger en mix till vårt lag där både unga talanger och rutinerade spetsspelare konkurrerar och sporrar varandra, säger sportchef Pontus Farnerud till hemsidan.

LÄS MER: Hyllningsmeddelandet: ”Det var Jonas Thern-klass”

Farneruds beröm: ”Har verkligen näsa för mål”

Alfons Nygaard fick en del chanser att visa upp sig på försäsongen i vintras och har totalt noterats för sex matcher med A-truppen.

– Alfons är väldigt seriös och arbetar hårt för att hela tiden bli bättre. Han är en anfallare som verkligen har näsa för mål och som har visat en stor utveckling under den tid han varit uppe med A-laget och tränat, säger Farnerud.

LÄS MER: Vilhelmssons genombrott – hyllades av alla

Lucas Kåhed har så här långt gjort tre A-lagsframträdanden. Mittfältaren har nyligen opererat en axel och kommer inte vara tillbaka förrän till våren.

– Lucas har ett stort eget driv. Han har haft en del skador och under de rehabperioderna har han visat ett starkt psyke för att komma tillbaka starkare. Som spelare är han skicklig med bollen, snabb både med fötterna och i sitt beslutsfattande. Han löser situationer på små ytor på ett imponerande sätt. Det ska bli spännande att se båda spelarna regelbundet i vår A-lagsmiljö, säger Farnerud.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.